Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy nap láz után egyből...

Egy nap láz után egyből antibiotikumot adtok a babának?

Figyelt kérdés
Dokink egyből felírja. Tegnap délutántól volt lázas a fiam, de lehet, hogy fogzik, meg sem nézte neki, csak felírta a cedax baby-t. Ti egyből adtok neki gyógyszert vagy csak lázcsillapítót? 7 hónapos
2011. márc. 28. 20:42
 1/5 anonim ***** válasza:

SEMMIKÉPP SEM!!!

Legalábbis én biztos nem adnék neki egyből, anyum bátyámnak egyből adott mai napig nagyon beteges, 30éves, nekem csak a legvégső esetben, és évi 1szer vagyok megfázni 2napig...:)

Szerintem ez összefüggésben van, ha egyből antibiotikummal tömünk egy gyereket akkor nem lesz olyan ellenálló a szervezete!-20éves anyuka véleménye

2011. márc. 28. 20:55
 2/5 anonim ***** válasza:

Én kizárólag akkor adok antibiotikumot, ha semmi más megoldás nincsen. A dokink jó fej, tudja, mennyire irtózom az ok nélkül adott gyógyszerektől, ezért tényleg nem is adja, csak ha kell.

Én várnék a helyedben.

2011. márc. 28. 20:56
 3/5 anonim ***** válasza:

Dehogy! Csak végsö esetben.

Igaz, 6 hónapos lányom nem volt lázas, de megfázott eléggé, hurutosan köhögött és nagyon náthás volt. A dokinéni elöször köptetöt és valami köhögögörcs megelözésére kúpot írt fel. 1 hét múlva, mivel nagyon lassan javult csak az állapota, felírta az antibiotikumot. De ö sem avval indított, hanem megnézte mennyire reagál a többi gyógyszerre.

Szerintem ezt mindenhol így kellene csinálni.

2011. márc. 28. 21:18
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem a Cedax-baby elég kemény gyógyszer, mi vesemedence gyulladásra kaptunk, arra indokolt volt. Lázra semmiképp nem gondolom, hogy ezt kellene...
2011. márc. 28. 21:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Igen, megbízom az orvosomban. Én nem tudom eldönteni vírus vagy baktérium.

És különösen azóta, amióta olyan sokan belehaltak az influenzába, pont ezért mert nem kaptak antibiotikumot vagy kaptak, de nem szedték be, mert legyintettek, óh, hülye orvos, vírusfertőzésre antibiotikum.

Úgyhogy én mindig beadom, mert félek egy komolyabb bakteriális fertőzéstől.

2011. márc. 29. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!