Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyibe kerül a vércsoport...

Mennyibe kerül a vércsoport meghatározás 2011-ben született gyermeknek? (születéskor nem csinálják meg automatikusan)

Figyelt kérdés

Kisfiamat hamarosan műtik és a gyermekorvos mondta, hogy kérdezzem meg a sebészeten, miért nem kérnek a műtét előtt vércsoport meghatározást.

A sebészeten azt a választ kaptam, hogy csak akkor csinálnak előre vércsop. megh., ha biztosan lehet tudni, hogy kell vért adni a betegnek, mert ez egy elég drága vizsgálat.

Ha valaki kért mostanában ilyen vizsgálatot "maszekban", akkor kérem írja meg, mennyi volt az a nagyon drága!

2011. okt. 24. 13:59
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Én Kecskeméten szültem kétszer, és egyszer sem csináltak vércsoport meghatározást. Egyik fiamnak sem tudom a vércsoportját.
2011. okt. 24. 15:19
 12/35 anonim ***** válasza:

Nálunk sincs meghatározva, de én egyenlőre nem is kérem meg a gyerekorvost, hogy adjon beutalót vérvételre. Mivel 3 hónapos a lányom, így még nem akarom ekkora 'stressznek' kitenni. Mert nem egy jó móka .. én magam rosszul vagyok tőle, nemhogy még őt ott tartani, amíg vért vesznek a sarkából. (Azt hiszem, még onnan veszik ilyenkor)

Engem császár előtt 9× műtöttek, mindegyik előtt vércsoport meghatározás volt és teljes vérkép. Anélkül el se kezdenek semmit .. pedig ezek csak 'egyszerű rutin' térdműtétek voltak!

2011. okt. 24. 15:32
 13/35 A kérdező kommentje:
Nálunk már egy hónaposan is csak a fején lévő érből vettek vért.
2011. okt. 24. 16:42
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

A lószart drága, már bocsánat!!!!

Terhesség alatt 4 nagy labort csináltattak, és mind a 4-en külön van vizsgálva a vércsoport (nem mintha változott volna)....

Egyszerűen csak amit nem akarunk, azt nem csináljuk, ebben a rohadt országban mindenki meg van sértődve, hogyha dolgoznia kell - inkább játszunk egy kisgyerek életével...

Elképesztő!!!!

Nyugodtan kérj a háziorvostól nagylaborra beutalót, és akkor ingyen megcsinálják.

2011. okt. 27. 23:44
 15/35 anonim ***** válasza:
Nekünk háziorvosi beutalóval 5000ft volt. Fizetős vizsgalat,de csak beutalóval csinàljak. De ha felhívod a labort megmondják hogy működik nálatok.
2011. okt. 28. 07:33
 16/35 anonim ***** válasza:
Nálunk sem határozták meg sem 3 éve sem most én 0Rh+ apa pedig A+ vércsoportúak vagyunk és egyik gyerkőcét sem tudjuk bár nem lett vna rosz ha mindjárt megnézik nekik születéskor,pedig az én születéskori zárómon rajta van.
2011. okt. 28. 08:22
 17/35 anonim ***** válasza:
Azért beba..ott volna, ha nem tudom a saját gyermekem vércsoportját. :D Számomra ez azért megdöbbentő, mert nálunk a kórházi zárójelentésen is már feketén fehéren szerepel, valamint a kis könyvben is. Megdöbbentő, hogy van még az országban olyan hely, ahol ez nem természetes.
2011. okt. 28. 08:50
 18/35 anonim ***** válasza:

A lányom 22,5 hónapos, a fiam 1,5 hónapos.

A váci J.Ö.K.-ban nem csinálnak vércsoport meghatározást komoly indok nélkül.ezáltal én sem tudom,hogy mi a gyerekek vércsoportja.Sem a könyvükben,sem a zárójukban nincs benne. :/

2011. okt. 28. 09:40
 19/35 anonim ***** válasza:

én elvagyok halva ezen :(

mondjuk lányom korababa lett, ugye ott eleve meghatározták, plusz vért is kapott 7 hetesen. azóta 6 hetente járunk vérvételre mert még mindig vérszegény. most 15 hónapos. de amiket írtok???? megáll az eszem!méghogy kemény pénzeket fizessen az ember.....

2011. okt. 28. 09:43
 20/35 anonim ***** válasza:
53%
Szülés után az én babám vércsoportját is megnézték mert én rh neg. vagyok. de a zárójelentésére az van írva hogy a köldökzsinórvérből vett vizsgálat nem 100%-os csak tájékoztató jellegű. Tehát én sem tudhatom biztosan. Anno mikor kivették a mandulámat kellett vércsoportvizsgálat pedig nem is altattak. És ingyenes volt. Talán úgy kéne beutalót kérni hogy rajta legyen hogy műtéthez kell nem pedig csak úgy,mert te tudni szeretnéd.
2011. okt. 28. 09:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!