Mennyire veszitek figyelembe altatáskor, hogy a babátok mikor akar aludni?
7 hósak vagyunk én teljesen ráhagytam bébi korától kezdve,így mostanra kialakult egy nagyjából stabil rendszer. (fél órát,órát csúszik maximum,játék érdekességétől,időjárástól,éjjeli alvás mélységétől stb. függően). Nálunk a jelek: szemdörzsölés,orrdörzsölés, 2-3 ásítás, utána nyafogás,semmi nem tetszik neki - másik jel a nyafi helyett,hogy hihetetlen "bőbeszédűvé válik,és csak mondja,mondja a magáét)
amit megfigyeltem,max. 3-4 órát bír ki ébren,az átlaga 3 óra,utána aludnia kell. ha nem teszem le aludni,akkor már nem tud játszani semmivel,csak ha mellette vagyok és szórakoztatom,beszélek hozzá,aztán már az sem jó.
az esti alvás menete: fürdés apával,elbúcsúzás a játékoktól,szopi,alvás
én rendszerpárti vagyok, ehhez probálom szoktatni a picurt is, szukségunk van rá.
tobbszor változott már nálunk, volt, hogy két-három hetente. féléves kora kornyékén elég kaotikus volt nekunk is egy ideig, majd 9-10 hosan beállt, ahogy a kicsinek jo volt pár napig, aztán azt igyekeztem fenntartani -lefektetni, vagy ha már korábban nyugoskodott, kicsit még fárasztani. 3 szép honapig tartott:)Most az oraátállítás után eléggé ossze-vissza volt, de 1 hete újra látom, hogy kb ugyanakkorra fárad el, és probálom tartani. MIndig tudom, hogy két alvás kozt mennyit bír biztosan ébren lenni, most 4-5 orát. Persze, ha nagyon-nagyon kivan, lefektetem, 1-2 napon belul úgyis újra visszaáll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!