Játszunk, tippeljetek! Szerintetek a születendő baba lelke, a megtermékenyüléskor vagy a születés pillanatában bújik be a babába?
Figyelt kérdés
Oké, az rendben van hogy, kell egy petesejt, egy hímivarsejt, de a lélek, azt nem gondolnám, hogy sejtekből áll, tehát beköltözik-e a mama pocakjába és mikor? Rosszkedvű válaszolók ne írjanak, csak a vidámabb kismamák válaszai érdekelnek, akik szeretnének játszani kicsit.2011. okt. 20. 22:59
21/25 anonim válasza:
a lélek rögtön a megtermékenyítéskor már ott van, és onnantól már egy külön egyéniség, "kész" emberi lény növekszik a pocakban, és nem a baba választ , hanem Isten. ez nem tipp, hanem így van!
22/25 anonim válasza:
Egyszer egy könyvben olvastam ezt a sort: "az örökkévalóságban lakozó lélek azt kérdezi tőlük, lennének -e a szülei.." Szerintem már fogantatás előtt várakozik a kis lélek, és amikor megfogan, akkor már lelke van.Érdekes, hogy mi nem terveztük a kicsit.Megbeszéltük, hogy március körül belevágunk a nem védekezésbe, de Ő már karácsony másnapján megfogant.Pedig néztem ovulációs tesztet, ami még másnap is negatív volt.Nagyon akart jönni!!Amikor még nem is tudtam, hogy terhes vagyok, álmodtam egy fehér rugis kislányról, akit magamhoz ölelek, és azt mondom neki: minden nap hálát adok a sorsnak, hogy jöttél!!És ez egy álom volt.Az első perctől fogva TUDTAM, hogy kislány.Nem megérzésnek hívnám, biztos voltam benne.És amikor még csak akkora volt, mint egy borsó szem, nem érezhettem még a mocorgását, a hasamra tettem a kezem, és éreztem, hogy HOL van.Fura érzés volt, de éreztem azon a ponton egy kis melegséget.A mai napig eszembe jut ez.Mondtam a férjemnek, hogy tegye oda a kezét.Kérdeztem, érzed a kis lelkét?Érezte!!Hiszem, hogy már egy kis embrió és magzat is önálló emberi lény.
23/25 anonim válasza:
Én is így gondolom ahogy az utolsó válaszoló is! Már a legkisebb magzatnak is van lelke! Talán ezért is várjuk annyira ŐT!
Kíváncsi vagyok a tudományos magyarázatra! Mikor írod ki? :)
24/25 A kérdező kommentje:
Már magzati korban, kezd beleköltözni a lélek, de csak szülés utáni, 1-1,5 órával költözik bele teljesen, csak akkor veszi teljesen birokban a testet.
A szülés az első felsírással kezdődik, az asztrológia ezt a pillanatot tekinti születésnek, ezért nem jó, ha a dokik felkerekítik mondjuk egész, vagy fél vagy húszpercre... (Ezért ha négy perccel későbbi adatot adunk meg az asztrológusnak egy év csúszást, tévedést okoz.)
2011. okt. 21. 14:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!