Játszunk, tippeljetek! Szerintetek a születendő baba lelke, a megtermékenyüléskor vagy a születés pillanatában bújik be a babába?
én ezt "tudományosan" úgy tanultam, hogy 3 éves korig.
mondjuk ezt sokallom, de hiszem, hogy az életeinkben ugyan azokkal vagyunk körül vége és ha meghal egy családtag... :)
Szia!
Nagyon érdekes a kérdésed. :) A "kiválasztás" szerintem jóval a fogantatás előtt megtörténik. Hiszek abban, amit az egyik válaszoló írt a fényképekről. A kis lélek már korábban is mellettünk van, figyel minket. :) Nem véletlen senki születése, szerintem mielőtt megfogan, addig eltervez mindent, melyik jegyben, és pontosan hánykor szülessen, hogy megfelelő legyen az összes bolygóállás. A fogantatás ezen múlik. Kislányunk fogantatása előtt éreztem, hogy a szeptember lesz a mi hónapunk, érdekes, de már két-három hónappal előtte éreztem, hogy akkor fog összejönni. :) Amíg a pocakban volt, és nem tudtuk a nemét, addig is ha rágondoltam, mindig a Mira név jutott az eszembe, pedig nem is tetszett annyira, így lett az egyik keresztneve Mira. Hogy mikor bújik be a pocakba? Szerintem az első mocorgásoknál. BEszélgettem erről anno egy kineziológussal, ő azt mondta, hogy minden lélek máskor költözik be. Van olyan is, aki a születés után egy-két héttel. Én mégis azt érzem, hogy az első rúgásoktól már bent lakik, hiszen kb akkortól kezdi érzékelni a külvilágot is, és akkortól reagál rá. :)
A lélek lakhelye a szívünk, az agy csak egy szerv, amit ugyanúgy használ a lelkünk, mint a többi szervünket.
Szép Napot!
Szerintem a születés pillanatában bújik a gyermekbe a lélek.
Ahogy az egyik válaszoló írta.. valaki meghal a világon és abban a pillanatban belebújik a lelke egy születő gyermekbe.
Ahol látja a fehér fényt.. és kezdődik egy új élet.
Úgy gondolom a 'kör' akkor záródik be, mikor a született gyermek öntudatára ébred. Kb. 3 éves korában, mikor már az első emlékei megmaradnak az aktuális világából.
Addig még a régi énje van ebben az apró testben.
És nézzetek hülyének, de én hiszek abban, hogy ők még ilyenkor tudják mindazt, amit az előző életében megtanult, megtapasztalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!