Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Játszunk, tippeljetek! Szerint...

Játszunk, tippeljetek! Szerintetek a születendő baba lelke, a megtermékenyüléskor vagy a születés pillanatában bújik be a babába?

Figyelt kérdés
Oké, az rendben van hogy, kell egy petesejt, egy hímivarsejt, de a lélek, azt nem gondolnám, hogy sejtekből áll, tehát beköltözik-e a mama pocakjába és mikor? Rosszkedvű válaszolók ne írjanak, csak a vidámabb kismamák válaszai érdekelnek, akik szeretnének játszani kicsit.
2011. okt. 20. 22:59
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
58%
szerintem a fogantatáskor, de kíváncsi vagyok, mi a tudományos magyarázat
2011. okt. 20. 23:23
 12/25 anonim ***** válasza:
9%
Nekem azt mondta egyszer valaki - akit nagyra tartok -, hogy pár hetes korában. Ezért van - sajnos -, hogy pár hetesen elmegy egy baba. Belebújik a testbe, és ha nem tetszik neki, akkor elmegy. Valahogy így fogalmazta meg.
2011. okt. 20. 23:26
 13/25 anonim ***** válasza:
0%

én ezt "tudományosan" úgy tanultam, hogy 3 éves korig.

mondjuk ezt sokallom, de hiszem, hogy az életeinkben ugyan azokkal vagyunk körül vége és ha meghal egy családtag... :)

2011. okt. 20. 23:40
 14/25 anonim ***** válasza:
0%
Az én dédanyám is a pár-hónapos kort mondta, így magyarázta a bölcsőhalált, ahogy TE, kedves előző válaszoló, hogy néha elvéti a testet a baba és olyankor visszatér a... nem is tudom, abba a másik dimenzióba... Őszintén szólva nem szoktam ezen gondolkodni, de most ez eszembe jutott :)
2011. okt. 20. 23:50
 15/25 anonim ***** válasza:
0%
MIkor kibujik a baba,az első felsírás előtt. Amikor elvágjk a köldökzsínórt.
2011. okt. 21. 04:52
 16/25 anonim ***** válasza:
51%
Már megtermékenyítés elött, mivel a kis lélek választja ki a szüleit akihez megérkezik.
2011. okt. 21. 05:47
 17/25 anonim ***** válasza:
26%

Szia!

Nagyon érdekes a kérdésed. :) A "kiválasztás" szerintem jóval a fogantatás előtt megtörténik. Hiszek abban, amit az egyik válaszoló írt a fényképekről. A kis lélek már korábban is mellettünk van, figyel minket. :) Nem véletlen senki születése, szerintem mielőtt megfogan, addig eltervez mindent, melyik jegyben, és pontosan hánykor szülessen, hogy megfelelő legyen az összes bolygóállás. A fogantatás ezen múlik. Kislányunk fogantatása előtt éreztem, hogy a szeptember lesz a mi hónapunk, érdekes, de már két-három hónappal előtte éreztem, hogy akkor fog összejönni. :) Amíg a pocakban volt, és nem tudtuk a nemét, addig is ha rágondoltam, mindig a Mira név jutott az eszembe, pedig nem is tetszett annyira, így lett az egyik keresztneve Mira. Hogy mikor bújik be a pocakba? Szerintem az első mocorgásoknál. BEszélgettem erről anno egy kineziológussal, ő azt mondta, hogy minden lélek máskor költözik be. Van olyan is, aki a születés után egy-két héttel. Én mégis azt érzem, hogy az első rúgásoktól már bent lakik, hiszen kb akkortól kezdi érzékelni a külvilágot is, és akkortól reagál rá. :)

A lélek lakhelye a szívünk, az agy csak egy szerv, amit ugyanúgy használ a lelkünk, mint a többi szervünket.

Szép Napot!

2011. okt. 21. 06:21
 18/25 anonim ***** válasza:
62%
szerintem is az agy kifejlodesekor.a lelek kozpontja az agy.
2011. okt. 21. 07:03
 19/25 anonim ***** válasza:
26%

Szerintem a születés pillanatában bújik a gyermekbe a lélek.

Ahogy az egyik válaszoló írta.. valaki meghal a világon és abban a pillanatban belebújik a lelke egy születő gyermekbe.

Ahol látja a fehér fényt.. és kezdődik egy új élet.

Úgy gondolom a 'kör' akkor záródik be, mikor a született gyermek öntudatára ébred. Kb. 3 éves korában, mikor már az első emlékei megmaradnak az aktuális világából.

Addig még a régi énje van ebben az apró testben.

És nézzetek hülyének, de én hiszek abban, hogy ők még ilyenkor tudják mindazt, amit az előző életében megtanult, megtapasztalt.

2011. okt. 21. 07:41
 20/25 anonim ***** válasza:
69%
én választ ugyan nem tudok, még tippelni sem nagyon, de ha csak születéskor bújik bele a lélek az új jövevénybe, akkor miért beszélgetünk vele, míg a pocakban van, miért énekelünk neki, miért simogatjuk a hasunkat? Ha nem volna lelke a pocakban, hogy ismerné fel a hangunkat születés után és hogyan tudna megnyugodni azokra a zenékre, melyeket magzatként hallgatott? Ha nincs lelke, akkor csak egy anyag. Vagy a mi testünkben van, ergo a lelke a mi lelkünknek a része? Szóval azt nem hiszem, hogy születéskor költözne bele a lélek. A Jóisten lelkeket gyűjt maga mellé a mennyországba, akkor miért nevezzük angyalkának azokat a magzatokat, akik halva születnek, vagy elvetélődnek? Érdekes a kérdés, órákat lehetne filózni rajta. Szerintem is már fogantatáskor el kell dőlnie, így logikus (bár a hitnek a logikához nem sok köze van). Meg aztán, ha a pocakban csak egy anyag lenne lélek nélkül, akkor a törvények miért védenék a magzatot? Míg nincs lelke, nem lehet emberi lény...
2011. okt. 21. 08:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!