Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más babájának is ennyire...

Más babájának is ennyire érzékeny a bőre?

Figyelt kérdés

Szint 2 hetente ekcémás a bőre.Reggelre az egész teste vörös folt volt.Anyós szerint (gyerek ápoló) allergia, igaz a kálciumtól el is múlt!És majd kinövi!Elég fehér bőrű!

Míg kinövi, addig halálra izgulom magam.Nagyon rosszul viselem, ha beteg vagy hasonló.

2009. máj. 3. 09:14
 1/6 anonim ***** válasza:
gyógyszertári fürdetetőt használsz?
2009. máj. 3. 09:19
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia! Igen, az én kisfiamnak is ilyen érzékeny a kis bőre (6 hós) Piros foltok vannak rajta, tök száraz mindenhol, és úgy látom, hogy viszket is neki. Eddig Johnson termékeket használtunk, mert azt gondoltam a drága az jó is. A védőnő meg az orvos is mondta, hogy felejtsük el, de én csak későn hallgattam rájuk. Most csak gyógyszertári fürdetőt és testápolót használunk, úgy néz ki , hogy javul a bőre. Remélem tényleg helyrejön, én is nagyon aggódom miatta ! Kálcium pezsgőtablettát adsz neki? Azt még nem próbáltam.

Egyébként mosóport és öblítőt is kimélőt használok már az elejétől. Jobbulást nektek!

2009. máj. 3. 09:26
 3/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez van sajnos. A combján ugy tele lett a héten szegénykémnek! A melegtől is van, ugy látom, ha túlöltöztetem picit és beizzad, jobban kijön, mintha melegkiütései is lennének a hasán, mellkasán, a combin meg a karon száraz foltok. Én ekcémás vagyok, de az enyém tök más. Rendkivül száraz és repedezett a tenyerem, néha a talpam, de összefüggő felületen, nem igy foltokban. Lipobase repairral kentem a picinek, de mintha egy hete nem nagyon hatna... Azt hiszem a hippes gyümölcsdesszert hozta ki ilyen erősen, narancs, ananász van benne, a narancstól mint citrustól simán lehet! Pedig 4 hótól adható, de jó marha vagyok, hogy a gyártó ajánlását figyeltem, hisz a táplálási könyvek asszem olyan nyolc hó körül kezdik ezen gyümik bevezetését. Szóval paradicsommal, citrusfélékkel, lisztes, gluténes cuccokkal vigyázni kell náluk, ső egy éves korukig nem kéne adnunk nekik!
2009. máj. 3. 09:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Utolsó vál.nak.A gluténes nem is annyira gáz-6 hós kortól lehet pvatosan adni neki-,minta a citrusfélék-ezt 12 hós kortól ajánlják.Az én kisfiam arcán vannak piros foltok,a gyógyszertári hidratálót javasolták,hétfőn veszek is.
2009. máj. 3. 10:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Mármint óvatosan adni neki.
2009. máj. 3. 10:27
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
az én fiam is nagyon fehér bőrű. nemrég jöttek ki rajta ekcémás kiütések. a doki írt neki kenőcsöt, amitől egy hét alatt eltűntek. ngyon kiszárította a bőrét, így irt neki egy másikfajtát, ami újabb egy hét alatt eltűntette a szárazságot. azt mondta nagyon érzékeny, mivel fehér bőrű, kék szemű, szőke hajú. Csak sensitives öblítőt használok a ruháihoz, és most már csak a doki által felírt kencéket, fürdetőket. Nekem azt ajánlotta a doki, hogy az étkezésekre is figyeljünk, mert valószínűleg allergiára hajlamos. Igy írt neki Ha-s tápszert és tejpépet, azt mondta mivel indokolt, akár 2 éves koráig felírhatja őket. Csak ezeket eszi, illetve olyan bébikajákat, amire rá van írva hogy gluténmentes. Igyekszem figyelni, hogy tej, vagy tejszármazékos dolgokat se tartalmazzon, de mivel már 8 hós, az őkajáinál a legtöbben már benne van. Óvatosan joghurtot is adok neki, meg egy kis sajtot is, eddig szerencsére nem volt tőle baja. Azért ezeket ritkán merem csak adni, a legtöbbször én főzök neki, az a biztos! szerintem inkább beszéljétek meg a gyerekorvossal, mit adj neki és mit ne, mire figyelj oda! Johnson's termékeket pedig tedd el mélyre, mert nagyon szárítják a bőrt!
2009. máj. 3. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!