Minden nap ugyanakkor csillapíthatatlan sírás, tapasztalt valaki ilyet? Mikor múlt el? Van rá megoldás?
Kislányom 2,5hónapos,de kb 1hónapja kora este-késő délután sír,valamikor ordít és egyszerűen lehetetlen megnyugtatni..Elalszik,de csak 10-15perekre,vagy ha hosszabb időre és le akarom tenni,felébred és újra kezdi...Ringatás.,hordozás,zene,ének...mindennel próbálkoztunk,de semmi nem segített...El vagyok keseredve!!Talán valami baja van???Hogy segíthetnék neki??
Tapasztalt alaki ilyet???
Szia!
Nálunk is volt/van ilyen. Másfél hetes korától 8 hetes koráig ez napi 3 órás program volt kb. délután 5től 8ig. Ebben biztosan közrejátszott a hasfájás, ami szerencsére azóta megszűnt. Most vagyunk 3 és fél hónaposak és még mindig gyakran (7 estéből 5ször) van egy fél-egy órás keserves sírás este. Én is meg voltam ijedve és sokáig kerestem a megoldást, a védőnőnk viszont azt mondta, hogy úgy ahogy a hasfájós sírás, ez is el fog múlni. Állítólag ilyenkor dolgozzák fel a őket érő rengeteg ingert és mivel még fejletlen a kis idegrendszerük, plussz másféle stresszlevezető módszert még nem ismernek, ők ezt ilyen sírással teszik. Én hiszem, hogy ebben van valami, főleg hogy ahogy nő egyre jobb a helyzet! Szóval lehet hogy nálatok is ez adódik össze a hasfájással, ami miatt ennyire ki lehet akadva a baba. Kitartást, és remélem, hamar jobb lesz a helyzet!
Szia!
Nálunk is volt ilyen, az apukám úgy fogalmazott, hogy minden babának van "síróórája":). Hát igen, és tényleg az idő oldja meg, ki kell bírnotok! A hasfájásra van segítség ( nekünk az espumisan jött be), illetve nálunk az volt a gond, hogy délután 5 óra után már nem tudott aludni, viszont nagyon fáradt volt, és hiába próbáltam mindent, persze én is fáradt voltam, és ideges ettől, ördögi kör volt, sírt lefekvésig. Kb fél évesen nőtte ki, amikor már jobban le tudta magát is kötni, tudott mozogni, játszottunk, jött a jó idő, sokat sétáltunk ( a kritikus időben pont tél volt, 4 óra után sötét, nyilván az sem segített). Szóval kitartás, meg fog oldódni, és ne idegeskedj, az a legfontosabb!!!!
Bár az enyém már 2 éves, de igen élénken emlékszem erre az első időszakra, pontosan emiatt. Az én kisfiamnak mondjuk a hasa is fájt, de az óramű pontosságú sírás nem attól volt.
Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy bár én felsőben tanítok, a sógornőm óvónő, és nincs gyereke, így ő teljesen szakmai alapon tudott válaszolni a hülye kérdéseimre.
Ők a csecsemőkori megmagyarázhatatlan sírást az idegrendszer éretlenségének tanulták. Vannak olyan babák, akik jobban alkalmazkodnak a kinti környezethez, és vannak, akik nem. Ez főleg, de nem mindig, olyan csecsemőknél fordul elő, akiknél valamilyen komplikáció volt a szülésnél. És fiúknál gyakrabban, mint lányoknál.
Egyszer csak elmúlik, de nekem is volt olyan, hogy együtt sírtunk, mert letenni nem akartam, tenni nem tudtam semmit, hát ringattam, énekeltem és bőgtem. Felváltva vagy egyszerre. :-)
Köszi a válaszokat!!
Remélem minél hamarabb kinövi,mert borzalom,hogy ez a minden esti program.És az még szörnyűbb,hogy nem tudok segíteni rajta!!
Napközben változó,hogy mennyit alszik.általában 3,5-4óránként eszik,utána játszunk nézelődünk,beszélgetünk és ha látom hogy nyűgösödik,álmosodik ásítozik akkor leteszem.Van,hogy ébredés nélkül végig alszik 3órát,de van hogy felébred 1óra múlva.
És lehet,hogy az is közrejátszik,hogy korababa.1hónapot voltam kórházban veszélyeztetettség miatt ,azalatt küzdöttem,minden nap egy rémálom volt és rettegés.Aztán a születése-császár volt-az is borzalom volt,kegyetlenül fájt...Lehet hogy ezek mind-mind szerepet játszanak ebben a dologban?!!Vagy egyszerűen ő ilyen??!!Igazából szerintem sosem tudom meg a választ,hogy miért csinálja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!