Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi baj van a lányom szemével?

Antus kérdése:

Mi baj van a lányom szemével?

Figyelt kérdés
15 hónapos lányomnál azt vettem észre, hogy amikor fáradt, és kérem, hogy nézzen pl. hátra a feje elfordításával, akkor az egyik szeme a szeme sarkában van rendesen, ahogy kell, de a másik szeme nem a sarokban van, hanem feljebb. Naponta többször van ilyen, mivel keveset alszik és sokszor fáradt. Alalpállásban nem kúszik el a szeme, csak ha hátra néz. 26.-án megyek vele szurira, akkor megkérdezem az orvostól. A védőnő azt mondta, hogy vigyem el szemészetre. Ha valóban kancsal lesz, akkor még ki lehet belőle gyógyítani szemüveggel vagy takarással. Lányom a sapkát sem viseli el, nemhogy a szemüveget. Van valaki aki ilyet tapasztalt a gyerekénél? Valóban kancsalságról van szó?
2011. okt. 15. 12:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem az unokatesómat kancsalsággal műtötték, mikor kicsi volt. Azóta rendben van a szeme, de ha fáradt, akkor neki ő is kancsalít. Vidd el szemészhez.
2011. okt. 15. 13:07
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül kell megműteni ha kancsal. Mi most voltunk szemészeten, nem a kancsalság miatt, de az orvos megnézte azt is hogy nem kancsal-e a lányom. Úgy csinálta, hogy mutatott neki egy lapon különböző formákat (autót, kacsát, embert, stb) és meg kellett mondania hogy mi az, és közben hol az egyik szemét takarták le, hol a másikat. Amelyik gyerek még nem tud beszélni, annál úgy csinálják hogy elé tesznek kártya lapokat amiken ugyanazok a formák vannak, és azon megmutatja, hogy melyik formára mutattunk. Ezt lehet otthon is gyakorolni, és ebből állapítható meg a kancsalság. Először nem műtik a gyerekeket, hanem többször gyakorolnak velük az előbb említett módszerrel és idővel javulni fog a látás. Csak akkor műtenek, ha ez a módszer hosszútávon nem hoz eredményt.

Szerintem vidd el szemészetre, és az orvos eldönti mi a teendő. De addig is kipróbálhatod a fenti kártyás gyakorlatot, mert ezt szokták ajánlani a szemészeten is otthoni gyakorlásra.

2011. okt. 15. 15:59
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is vidd el szemészetre biztos ami biztos alapon hogy megnyugtasd magad!Az én fiamnak 20 hónaposan lett szemüvege és mellé tapasztani is kell,ennek már 5 hónapja.Nagyon paráztam énis hogy majd nehéz lesz hozzászoktatni de ha kell akkor kell!Most ott tartunk hogy ül előttem és már letudom tapasztani neki de van hogy erőteljesen rákell szólnom hogy nehúzza el a fejét.Szóval ahhoz képest hogy az elején még szó szerint rákellett ülnöm hogy rátegyem most már elég jól állunk!
2011. okt. 15. 19:14
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Attól tartok a legjobban, hogy ahogy belépünk az orvoshoz, ő mászik a nyakamba(védőnőnél is ez szokott lenni), és nem fogja hagyni, hogy megvizsgálják, azt meg főleg nem, hogy feladatokat csináljon. örülök, ha sírás nélkül kibírja. Így nem sok értelme lenne a kivizsgálásnak. Tudom, hogy nem kéne előre félnem, de tudom, hogy ez lesz, de azért elmegyek természetesen.
2011. okt. 15. 22:41
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez nem úgy működik, hogy beléptek az ajtón és egyből beültetik a műszer elé és megvizsgálják. Először a doki elbeszélget vele majd bármiről, mint egy barát, kezébe ad játékokat, hogy elmúljon a félelme. Ki sem kell szállnia az öledből. Tudják jól a dokik, hogy minden kisgyerek fél ilyen helyzetben, ezért a vizsgálat előtt rászánnak akár negyed órát is hogy megpuhítsák a gyerekeket. Nekik is jobb ha nyugodt a gyerek, minthogy ordítson a vizsgálat alatt.
2011. okt. 15. 22:57
 6/8 A kérdező kommentje:
Hú, tényleg? Akkor jó. Remélem így lesz, mert a védőnő amikor lemérte a súlyát, megfogta a lábát, ami elég volt a kiakadáshoz. Remélem minden rendben lesz. Köszönöm! Majd írok, hogyan sikerült.
2011. okt. 17. 12:32
 7/8 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Nincs semmi baj a szemével. Leültünk a doki elé, az ölemben fogtam, belevilágított a szemébe, azt hagyta, utána vmit elé akart tenni a szeme elé, onnantól kezdve sírt, de a lényeget meg tudta nézni. Azt mondta nincs jelentősége, hogy kicsit felkúszik a szeme, biztos a fáradtság. Figyeljük, hogy pontosan érzi-e a széleket, a távolságokat, és ha rosszabbodik, akkor menjünk vissza. Köszönöm a válaszokat. Túl vagyunk rajta.
2011. okt. 28. 10:57
 8/8 anonim ***** válasza:
Örülök neki hogy minden rendben van a szemével!
2011. okt. 29. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!