Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ebédelés csak üvöltés közepett...

Ebédelés csak üvöltés közepette? Minden ötletet szívesen veszek!

Figyelt kérdés

Sziasztok, segítsetek mert lassan becsavarodok. Kislányom 10,5 hónapos. Kb 8,5-9 hós koráig még csak-csak megette a főzelékeket, bár akkor is csak olyan fél üveggel kb. DE! Azóta egyre rosszabb minden. Jelenleg amit elfogad, az a paradicsomos burgonya csirkehússal a Kecskemétitől, ami 5 hónaposaknak való. Mivel úgy tűnt, hogy a paradicsomos dolgokat kedveli, így ilyeneket vettem neki. Persze ami már korban neki való lenne, abban már kicsit több a fűszer és darabos is, de azon segít a botmixer. Szóval ezeket már nem eszi meg. Megőrülök. Ugyanabban az etetőszékben eszik mindig, de ekkora hisztiket csak az ebédnél rendez. Tegyem hozzá a paradicsomos témánál is sír, de azt legalább megeszi. Felül jelenleg úgy tűnik, hogy 4 foga jön egyszerre (az egyik már elkezdett kibúlyni), de ez nem most kezdődött. Lányok, kifogytam az ötletekből. Adtam már más időpontban, melegen és langyosan is, más edényből, énekelek, mondókázok (szégyen szemre mostanában már csapkodok és tombolok, ez persze csak ront a helyzeten), de minden csak arra jó, hogy maximum 1-2 kanállal bele tudok szuszakolni, de nem többet.

Napirendje:

7 körül szopi (gond nélkül)

1/2 10-10 körül tízórai: gyümölcsök pépesítve, illetve most kap bele zabpelyhet, mert fogyott+szopi (nagyjából ez is gond nélkül, bár nem mindig eszi meg a teljes adagot)

1/2 13-13 körül ebéd: fentebb említett paradicsomos téma, ha nem ezt kap akkor is ez a vége, illetve még a sütőtök, ami ilyen jolly joker kaja (téboly)+szopi

17 körül uzsonna: tejpép (gond nélkül)

19 körül vacsora: szopi (gond nélkül)

Persze nem mindig ezeket eszi és így, de szerintem az ebéd szempontjából nem annyira fontos.

Alvást és mennyiséget nem részletezek, ha esetleg fontos lenne, szóljatok, leírom azt is szívesen.

Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett, de így talán könnyebben tudtok érdemben segíteni.

Rettegek már az ebédidőtől...

2011. okt. 13. 20:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szerintem első körben még ne a zöldségeket próbáld ki darabosban, hanem puffasztott kölesgolyót, puffasztott kukoricát (persze csak ha még nem evett egyéb darabosat, ez nem derült ki számomra). Ha 4 foga jön egyszerre, talán könnyebb most neki a puffasztott golyó, mert azt elszopogathatja.

Csak üveges bébiételt eszik? Ha igen, próbáld ki, hogy te főzöl neki, hátha annak az ízvilága jobban bejön neki.

Ami még eszembe jut: ha együtt eszik a család, és látja, hogy mindenki örömmel, jóízűen eszik, úgy sem kap kedvet? Még a hozzátáplálás megkezdése előtt nagyon sokszor odaültettem az etetőszékbe, amikor ettünk, hogy rögzüljön benne, hogy amikor az asztalnál ülve eszünk, az jó dolog. Így nem is kell neki tv, ének, semmi. Bár lehet, hogy ez más miatt alakult így, de én ebben hiszek, hogy már ilyen kis korban át lehet adni a mintát egy-egy tevékenységről, élményről. (Ahogy írták már fentebb, szerintem is megérzi a feszültséget.)

Ne add fel, mindannyian megtanultunk valahogy enni, gondolj arra, hogy pár év múlva nevetve meséled majd neki, milyen kis zsivány volt :)

2011. okt. 13. 21:36
 12/16 anonim ***** válasza:
Lehet hogy nem fog tetszeni amit írok de,legyél drasztikus.Könyörtelenül vond meg tőle a szopikat.Akkor legalább biztosan éhes lenne.Megtanulja hogy mi a rend.Ebédkor enni kell.
2011. okt. 13. 21:58
 13/16 A kérdező kommentje:
Nevetve..., igen csak bírják addig az idegeim. Nyilván éhen halni nem fog, csak olyan bosszantó. Egyébként a kiflit, meg a babapiskótát ügyesen nyammogja, illetve azért gondoltam a sült zöldségekre, mert a banánt is úgy eszi néha, hogy én török neki elég pici falatokat és azt teszem a szájába. Sőt múltkor a levesből a répát is így ette. Csakhát ugye, mire megevett így egy szál répát, vagy banánt, addigra mindketten-főleg ő-elunjuk az életünket. Köszönöm az ötleteket, majd igyekszem kipróbálni mindet, valaminek sikerülnie kell. És persze szívesen olvasok még.
2011. okt. 13. 22:00
 14/16 anonim ***** válasza:
igen, igaza van az utolsőnak.azért nem eszik normálisan, mert túl sokat szoptatod. nem lehet?
2011. okt. 13. 22:06
 15/16 anonim ***** válasza:
Az enyémek egy időben nem voltak hajlandóak máshogy enni, csak ha pl a levesből leszűrtem a felkockázott zöldséget, eléjük tettem az etetőtálcára, és saját maguk felcsipegették. Ha kanállal adtam nem kellett.
2011. okt. 14. 05:49
 16/16 anonim ***** válasza:

és ha azt próbálnád ki, hogy délben tejpépet kap, és este meg főzit?

Én nem gondolom, hogy ekkora gyerekre rá lehetne erőltetni, csak azért, mert ebédidő van... Nálunk is rémálom volt az etetés... de ha erőltettem nagyon, max hányás lett a vége...

Ha egyik nap bejön neki a darabos, akkor másnap próbáld ki, hogy egy falatka, egy kanalas. ő is csipegethet, te meg mindegyik után adsz neki kanállal.

Biztos sokan lehurrognak majd a következő ötletért, míg megszokja az ízeket, mi lenne, ha cumisüvegből kapná? Vágjál rá nagyobb lyukat. Szerintem 1-2 hétig hagy, ha nem eszik, nem eszik, de menjen ki belőletek a stressz.

Ezek jutottak eszembe, remélem találsz köztük hasznosat. :)

2011. okt. 14. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!