Kitehetnek így kisbabával az albérletből? Vagy valóban csak akkor ha biztosít másik lakhelyet?
6 hetes kisbabánkkal költözködni kényszerülünk! a lakást határozatlan időre béreltük 1 hónap felmondási idővel, de mikor beköltözünk szóba megegyeztünk h hosszú távra szeretnénk bérelni! aztán közbe haza jött a lakástulajdonos lánya külföldről és ő költözik ide, mi mehetünk ahova akarunk!
azt halottam h így nem tehetik ki a bérlőket a kisbaba miatt csak akkor ha ők biztosítanak másik lakhelyet! ezt egy másik albérletbe mondták ahol alá kellet írni egy papírt h ha felmondják az albérletet én kisbabától függetlenül is köteles vagyok kiköltözni. a jelenlegi albérletünkbe mikor beköltöztünk még nem volt baba ezért nincs ilyen szerződésünk! az albérletet meg a rezsit fizetjük rendesen plusz van 1 hónap kaukció ami nekik biztosíték! hétévégn letelik a felmondási idő, de nem találtunk másik albérletet! nem akarok én itt maradni csak amíg nem találunk másikat! most akkor tényleg van ilyen törvény h nem tehet ki kisbabával?
Na ez igaz. Valojaban a berlo az aki lakhatasi szolgaltatast vesz igenybe, fizet erte. A berbeadonak terdencsuszva kellene a berlo kegyeit keresni mivel belole el. Persze kepletesen ertem.
A fentiek egy resze rosszul tudja. NEM lehet kitenni a berlot, akar van gyereke, akar nincs, csak birosagi hatarozattal. Akik ingatlanoskent mast mondanak, menjenek inkabb komuvesnek, ha ingatlanoskent ezt nem tudjak.
Engem is akartak mar kitenni,mert a fejem felett eladtak a lakast. Nem mentem el, amig nem talaltam masikat. Volt szerzodes, azzal nyertem egy honapot, hogy megmondtam, irasban mondjon fel, onnantol egy honap a felmondasi ido. Amig nincs papir, addig tologatja az egy honapot.
Laktam masik helyen hatarozott szerzodessel is, abba en irattam kulon bele, hogy a berleti jogviszony alatt nem idegenitheti el a lakast. Ha megis, akkor kotbert fizet nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!