Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kitehetnek így kisbabával az...

Kitehetnek így kisbabával az albérletből? Vagy valóban csak akkor ha biztosít másik lakhelyet?

Figyelt kérdés

6 hetes kisbabánkkal költözködni kényszerülünk! a lakást határozatlan időre béreltük 1 hónap felmondási idővel, de mikor beköltözünk szóba megegyeztünk h hosszú távra szeretnénk bérelni! aztán közbe haza jött a lakástulajdonos lánya külföldről és ő költözik ide, mi mehetünk ahova akarunk!

azt halottam h így nem tehetik ki a bérlőket a kisbaba miatt csak akkor ha ők biztosítanak másik lakhelyet! ezt egy másik albérletbe mondták ahol alá kellet írni egy papírt h ha felmondják az albérletet én kisbabától függetlenül is köteles vagyok kiköltözni. a jelenlegi albérletünkbe mikor beköltöztünk még nem volt baba ezért nincs ilyen szerződésünk! az albérletet meg a rezsit fizetjük rendesen plusz van 1 hónap kaukció ami nekik biztosíték! hétévégn letelik a felmondási idő, de nem találtunk másik albérletet! nem akarok én itt maradni csak amíg nem találunk másikat! most akkor tényleg van ilyen törvény h nem tehet ki kisbabával?

2011. okt. 12. 12:58
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
17%
Kirakni kirakhat, de nem fog. Nekünk is volt több ingatlanul albérletben és sosem viselkedtünk így. Mindenkit megtiszteltünk aki pénzt adott nekünk. Amúgy ő adta ki kisgyerekesnek és ezzel vállalta a plusz macerát. 100 e pedig rengeteg pénz. A lánya meg igenis keressen addig valami megoldást, amíg ti kerestek másikat, hiszen ha ennyit fizettek akkor gondolom nem valami kis lepukkant lakást szeretnétek. Érdeklődj egy ügyvédnél feltétlen!!! mert tényleg nem olyan egyszerű a ti helyzetetek mint egy nem babás családé.
2011. okt. 13. 11:34
 12/23 anonim ***** válasza:
85%

es utolsó!! szerintem igen is taplóság! ugyan is... mi ezért az albérletért fizetünk havi 100 ezer forintot PLUSZ rezsit! hozzá teszem az albérlet pénz a lányáé mert övé a lakás csak a szülei intézték amíg ö kint volt! szerinted mi könyeb? a lányának meg a barátjának találni 100 ezer forintból egy albérletet? vagy nekünk egy kisbabával, plusz a költözködés herce-hurcái? 2 etetés között dobozolni, meg takarítani stb stb... én sem tudom te hol laksz, de itt kisbabával nehéz jó albérletet találni"

gondolkodj kicsit

te mit tennél ha te lennél a tulaj vagy a lánya?

hagynád h egy idegen lakjon a lakásodban?

és neked kelljen albérletbe menni?

lassan 8 éve ingatlanozok de ekkora butaságot már !

szedd össze magad és keress valamit gyorsan

elvileg ha jól értem volt 1 hónapod rá

most ne jót hanem olyant keress ahol ellesztek pár hetet hónapot

nem értem ezeket a ami fiatalokat ha őket bántalom éri futás és keressünk rá törvényt persze másokat átverni megkárosítani az megy .....

és az tudod e h fel is jelenthet birtokháborításért

vagy keress pár erős embert és simán kilakoltat

mert megteheti....

2011. okt. 13. 14:24
 13/23 anonim ***** válasza:
17%
hát eléggé meglepett amit az utolsó írt. 6 hetes a baba!!! most járt le a gyerekágy, ami alatt valószínű nem fog lakást keresni! így most fog csak elkezdeni. Mi is adtunk ki gyerekese családnak. És ha kiköltözteti pár erős emberrel... gondolom frankó kis jogi hercehurca várhat a tulajra. Én az első 6 hétben a császár után... Könyörgöm ez embertelenség. Félre értés ne essék mi is költöztünk kicsi babával 4 hóssal, de az egészen más.
2011. okt. 13. 17:42
 14/23 anonim ***** válasza:
76%

megdöbbentő! nehogy már a bérlőnek több joga legyen az ingatlanhoz, mint a tulajdonosnak!

a törvényt nem ismerem, de szerintem indokolatlan előnyt adna a kisgyerekeseknek (=ha van ilyen, minden ingatlantulaj menekülne a gyerekes bérlőktől)

azt írod nem találtál új helyet,nem lehet, hogy az igényeiddel van baj? (bocs, nem akarlak bántani, csak furcsa ez az egész sztori)

2011. okt. 14. 15:54
 15/23 anonim ***** válasza:
60%

ha volt szerződés és a tulaj eleget tett az abban leírtaknak /vagyis szólt hogy egy hónap múlva ki kell költözni/ akkor a bérlőnek el kell hagynia az ingatlant különben szerződést szeg !!!

ebben az esetben a tulajnak joga van kirakni a bérlőt akár van baba akár nincs

más kérdés az emberség de most nem erről van szó

2011. okt. 14. 18:41
 16/23 A kérdező kommentje:
akkor minden kedves lehurrogós válaszolónak kívánnék valamit! csak h átérezzék..... gyulladjon ki vagy ázzon el a lakásod és keresgélj úgy ideiglenes lakást h közbe kapj el hányásos hasmenéses vírust, de valami nagyon keményet, mondjuk annyira h ne tudj felkelni a wc-ről!!!! a párod ne tudjon segíteni mert dolgozni ugye muszáj. belegondoltok ti abba h milyen úgy költözködni h a kisbabád non stop a ciciden lóg? fáj még mindened a szülés miatt? azt persze könnyű mondani h volt 1 hónapom rá... igen volt rá tényleg.. közbe szülni is volt időm... de azok a hetek utána nem éppen költözésre lettek kitalálva hanem az anyuka meg a baba egymásra hangolódjon. gratulálok nagyon értelmesek vagytok!!!!
2012. jan. 30. 09:45
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Bár én nem tartoztam a "lehurrogós" válaszadók közé, de azért tisztáznék pár dolgot.

Tudom milyen az, cicin lógó gyerekkel költözni, apa meló, stb. Köszi, volt benne részem, plusz nekem ott volt még egy 1,5 éves gyerek is... És bár nem ez volt álmaink netovábbja, meg tudtuk oldani. Eszem ágában sincs ilyet kívánni másnak, csak azért, mert a kérdésre válaszolt! A kérdés az volt, hogy törvényesen megteheti-e. A válasz még mindig IGEN. Az, hogy ez neked nem tetszik, az egy másik kérdés...

Egyébként (tekintettel arra, hogy a kérdés és a mostani kommented között bő 3 hónap eltelt) remélem megoldódott időközben a helyzetetek.

2012. jan. 30. 10:49
 18/23 A kérdező kommentje:
pont azoknak írtam ezt akik NEM a kérdésre válaszoltak hanem vádaskodtak! elég lett volna annyi h nem nincs! (amúgy meg van) de mind1! és én meg igen is kívánok nekik ilyet, teljes szívemből!!! Bunkó vagyok? lehet... nekem nem volt egyszerű úgy költözködni h 2 szoptatás között lakást nézni addig az újszülött babámat másra hagyni,úgy dobozolni a cuccainkat, megszervezni a fuvart mert csak 10km-re találtunk lakást stb...
2012. jan. 30. 11:22
 19/23 anonim ***** válasza:
89%
Örülök, hogy túl vagytok a költözésen! Végül mennyi időt adtak időt keresgélni? vagy bekeményített a tulaj?
2012. jan. 31. 05:01
 20/23 A kérdező kommentje:
egy munkatárs ajánlotta fel h költözzünk be az eladásra szánt lakásába ha nincs más megoldás, úgyhogy végül is megoldódott, csak elég nagy árat fizettünk érte, mert a amíg lakás után futkorásztam szoptatni nem tudtam a lefejt tej kevés volt így a baba tápszert kapott nekem meg elapadt a tejem 1 hét alatt! :(
2012. jan. 31. 08:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!