Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek van babanyelv? : ) )

Szerintetek van babanyelv? : ) )

2011. okt. 6. 17:19
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs.
2011. okt. 6. 17:22
 2/9 anonim válasza:
Ez nem a klasszikus értelemben vett verbális kommunikáció, itt a gyerekek a szülők bizonyos gesztusait utánozzák. Olyan, mintha meg akarnák győzni egymást valamiről. Valószínűleg a szüleik egy vitáját imitálják.
2011. okt. 6. 17:25
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg van:)

Két tök idegen, hasonló korú bébi(fiam és szomszédban látogató kisgyerek) olyan jól elbeszélgetett 10hónapos kor körül...

A fiam most 27hónapos, a lányom 8. És egy tőlünk teljesen független módon dumálnak. A lányom csicsereg a fiam arra válaszol, majd egyszerre indulnak el ugyan ahoz a dologhoz, a nagy megvárja a kicsit. Minden nap 200játék, mégis mindig csak egy egy, túl sok véletlennek, ha előtte megbeszélik...

Azért mert mi hülye felnőttek nem értjük, a gyerek simán beszélhet egy tök izgi nyelven. Nem a gyerek a hülye, mi vagyunk korlátoltak:D

2011. okt. 6. 18:34
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Anyááááám, végigröhögtem a videót. :D Rém aranyosak. Kíváncsi lennék, hogy miről próbálta meggyőzni a bal oldali a másikat, mert az nagyon ellenkezett. :D Ez tuti nem véletlen, simán értették egymást.
2011. okt. 6. 18:46
 5/9 anonim ***** válasza:

bocsi kicsi off:

utolsónak:

itt az 1 rész

http://www.youtube.com/watch?v=lih0Z2IbIUQ&feature=related

illetve egy vicces kedvű emberke megcsinálta a feliratos változatot:

http://www.youtube.com/watch?v=tXWUfsYwBOQ

2011. okt. 6. 19:25
 6/9 anonim válasza:
100%
Semmiről nem próbálja meggyőzni az egyik a másikat. Csak a gesztusokat utánozzák, amivel a szülők, vagy a környezetükben élők élnek.
2011. okt. 6. 19:35
 7/9 anonim ***** válasza:

Ikerfiaim vannak, és édesapám váltig állítja, hogy kommunikálnak, "összebeszélnek", és kiválóan értik egymást.

Én ebből csak azt vettem észre, hogy válaszolgatva gagyognak egymásnak, összenevetnek, ilyesmi. De szerintem leginkább a hangokat próbálgatják, nagyon sokat beszélek, énekelek nekik.

9 hósak

2011. okt. 6. 20:13
 8/9 anonim ***** válasza:
en nem tudome hogy ertik e egymast de most megneztem a videot es a fiam,is ugyan ugy elkezdetthalandzsazni es nevetett olyan imadnivaloooo :)
2011. okt. 6. 22:39
 9/9 anonim ***** válasza:

:) Nem beszélgetnek!!

Az egyik tanárom az egyetemen megfigyelt/elemzett hasonló korú babákat, és tényleg nem beszélgetnek. A hangsúlyt utánozzák (vagy szülőktől, vagy rokontól, ismerőstől) és ezt adják vissza egymásnak. Nincs benne semmi, ami beszélgetés, csak szimplán a hangsúly a lényeg.

Ők kellemesen elszórakoznak rajta :)

2011. okt. 7. 12:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!