Szerintetek van babanyelv? : ) )
Szerintem meg van:)
Két tök idegen, hasonló korú bébi(fiam és szomszédban látogató kisgyerek) olyan jól elbeszélgetett 10hónapos kor körül...
A fiam most 27hónapos, a lányom 8. És egy tőlünk teljesen független módon dumálnak. A lányom csicsereg a fiam arra válaszol, majd egyszerre indulnak el ugyan ahoz a dologhoz, a nagy megvárja a kicsit. Minden nap 200játék, mégis mindig csak egy egy, túl sok véletlennek, ha előtte megbeszélik...
Azért mert mi hülye felnőttek nem értjük, a gyerek simán beszélhet egy tök izgi nyelven. Nem a gyerek a hülye, mi vagyunk korlátoltak:D
bocsi kicsi off:
utolsónak:
itt az 1 rész
http://www.youtube.com/watch?v=lih0Z2IbIUQ&feature=related
illetve egy vicces kedvű emberke megcsinálta a feliratos változatot:
Ikerfiaim vannak, és édesapám váltig állítja, hogy kommunikálnak, "összebeszélnek", és kiválóan értik egymást.
Én ebből csak azt vettem észre, hogy válaszolgatva gagyognak egymásnak, összenevetnek, ilyesmi. De szerintem leginkább a hangokat próbálgatják, nagyon sokat beszélek, énekelek nekik.
9 hósak
:) Nem beszélgetnek!!
Az egyik tanárom az egyetemen megfigyelt/elemzett hasonló korú babákat, és tényleg nem beszélgetnek. A hangsúlyt utánozzák (vagy szülőktől, vagy rokontól, ismerőstől) és ezt adják vissza egymásnak. Nincs benne semmi, ami beszélgetés, csak szimplán a hangsúly a lényeg.
Ők kellemesen elszórakoznak rajta :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!