Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Natúrjoghurtot mikortól és...

Natúrjoghurtot mikortól és melyiket?

Figyelt kérdés

7 hónapos a fiam,már 4 hónapos kora óta hozzátáplálom,így sokmindent eszik már.

Nemrég,kb egy hónapja kaptunk külföldi ismerősöktől 4 hónapos babáknak való üveges spenótot amiben sajt is volt..azt szépen megeszegette,nem volt semmi gondja.Ezzel kapcsolatban tettem is ki kérdést,hogy szabad e sajtot és soványtúrót is ennie már.Mivel igenlő válaszokat kaptam,én adok is neki,tényleg nincs baja.A családban sem volt tejallergiás senki.Mivel reggel már nem nagyon akarja elfogadni a tápszert,eszembe jutott megkérdezem.

Nem siettetni akarom,csak megkérdezném,hogy natúrjoghurtot,így mikortól kaphat?Ha kaphat,akkor melyik a legjobb?

2011. okt. 6. 14:28
 1/8 anonim ***** válasza:

Az én lányom is 7 hónapos. Reggelire nem volt hajlandó megenni a tápszert, így kiváltottam szépen natúr joghurtra.

Keverek kb. fél pohár joghurtot fél üveg gyümivel, meg hozzá gabonapépet teszek sűrítésnek. Nagyon szereti a kislányom, és jól is lakik vele. Mondjuk mellé még lecsúszik az üveges gyümi másik fele is önmagában. :)

Nekem a védőnő 7 hónapos kortól ajánlotta a natúr tejtermékeket.

2011. okt. 6. 14:37
 2/8 anonim ***** válasza:
Ja, az lemaradt, hogy én a Danone natúr joghurtot veszem neki.
2011. okt. 6. 14:37
 3/8 anonim ***** válasza:

Amiket a bébiételekbe tesznek, azok annyira nem allergizálnak, mint az igazi.

Jó példa az epres bébiétel, amit 5-6 hótól írnak, de igaziból csak 1 év felett ehet epret a baba.

Én nem adnék még joghurtot 7 hónaposnak, bár én eléggé szigorúan betartok mindent, én pl még sajtot sem adnék neki.

De akkor is szerintem még várj legalább 8 hónapos korig. Próbálj többféle joghurtot, amelyik ízlik.

Én lányom már majdnem 1 éves, 10 hósan kapott először joghurtot. Először danone-t vettem, attól tele lett ekcémás foltokkal, aztán vettem biojoghurtot, attól hasmenése lett. Most jogobellát kap, de csak ritkán, hogy ne legyen baja tőle.

2011. okt. 6. 14:38
 4/8 anonim ***** válasza:
Piacról, házit, ha van lehetőség. nekünk 8 hónapos kortól javasolták
2011. okt. 6. 14:50
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Próbáltam gyümölcsöt adni neki reggelire,de 2 kanálnál nem eszik többet,és éhes szegényem.A tejpépet nem hajlandó megenni.Ezért gondolkodtam,hogy megkóstoltatom vele a natúrjoghurtot.De közel sem biztos,hogy ízlene neki.

Szóval,tényleg nem akarom siettetni,csak nagyon nehéz,amikor sír az éhségtől és a tápszer sehogy sem kell neki.

2011. okt. 6. 15:10
 6/8 anonim ***** válasza:

Hú, hát ez így nehéz.

"Tejbe"gríz, "tejbe"rizs?

(A babáknak való változatot megpróbálhatod. Vízben főzöd a cuccot, aztán tápszerrel hígítod.)

2011. okt. 6. 15:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Van üveges tejbegríz is, a lányom nagyon szereti. Van Hipp-es, DM és Müller saját márkás is. Érdemes megkóstoltatni, hátha.

Vagy vannak a Nestlének babajoghurtjai, meg túró desszertje, ami 6 hónapos kortól adható.

2011. okt. 6. 15:58
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Megpróbálom azokat,hátha végre valamit elfogad,reggelire.
2011. okt. 6. 16:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!