3-4 hetes babát miben lehet hordozni? Úgy értem, hogy magamra kötve.
Én 4 hetes korától hordoztam sima kendőben (amazonas, nandu) de most a második babám, majd ha megszületik sokkal hamarabb fogom!Újszülött babát is lehet hordozni!
Nekem a nagylányom 22 hós de én még mindig hordozom babásan is!A kendőnél mindere van kötési mód!
ÉS a hordozókendőben nem lóg a gyermek feje, sőt a lába sem, ha jól van megkötve!Lehet menni tanfolyamra is, de pl én sem voltam!Egy oktató barátnőm megmutatta hogy kell, kipróbáltuk azóta vagy a youtube-on kerestem kötést, vagy elmentünk a hordozósklubba és természetesen segítettek!
Azóta mei-tai-unk is van babazsákunk is, szóval én ennél elégedettebb még nem voltam babáknak vásárolt termékekkel! :)
Hordozd bátran :) Nagyon jó a hasfájásra, tejtermelés növelésére, és természetesen a kötődés és bizalom kialakítására!
22 hós kislány és 9 hetes pocakbabi anyuja
Mindenki ezzel jön, hogy az anya méhben összegömbölyödve volt akkor kint is lehet. Bár nem vagyok se orvos, se tudós, de józan paraszti ésszel elgondolva, van egy kis különbség a benti és a kinti élet között, már csak az is, hogy kint nem védi a magzatvíz, hat rá a gravitáció.
Persze nem mondhatom meg ki hogy nevelje a gyermekét, de én nem tenném bele kendőbe.
Én is földműves, falusi családból származom, sőt még mindig falun lakom és magam művelem a földem, de ha megkérdeznéd nagymamám vagy a közeli öregeket, senki nem hallott még olyat, hogy 6 hónapos kora előtt a babát kivitték volna. Utána már lehet kötni a hátukra, derekukra, de féléves kora előtt ki sem vitték a házból.
persze,és otthon ültek addig?mert akkor nem volt ám olyan hogy jajj nem tudok dolgozni....
azért kérdezd meg őket,kiváncsi lennék mennyi ujdonságot hallasz...
ma 08:58
A kisfilmen az a baba legalább féléves, és nem 3-4 hetes.
Amazonas kendőt használok a lányom 2hónapos kora óta.
Se közel, max rettentő távol van hordozós klub, így itthon szépen lassan megtanultam videók alapján megkötni a kendőt, ami nem ördögtől való, és nem is új keletű dolog, sőt.
No, ha lesz időm, és rájövök, hogyan kell ide videót feltölteni, akkor megmutatom mennyire "káros" is volt a gyereknek a hordozás...
8hónapos, és kapaszkodás nélkül rugózik a szobában, ha így folytatja, akkor hamarosan egyedül sétál... Ha a gerincét, izmait stb károsította volna a hordozás, akkor nemhogy nem állna, de csak lenne "nyomin", jah a kezdeti kötött csípőjét is rendbe tette, utoljára 3hónapja látta ortopéd orvos a lányt, megdicsérte, milyen szépen fejlődik, konduktor nagymama hetente látja...
És valahol olvastam(anyáklapja, vagy kismama), hogy debreceni korababaközpontban is alkalmaznak kendőt, hogy minél előbb "lábraálljanak" a "kisbetegek".
ma 09:46
Egyrészt a te kisfiad 8 hónapos, nem 3-4 hetes, és a kérdésben az szerepel. Ráadásul baromi nagy a különbség.
Másrész: nem biztos, hogy 8 hónaposan látod a kárát a kendőnek. Lehet, hogy felnőtt korában fog fájni a gerince.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!