A kisfiam 5hónapos múlt 24. én! Aggódnom kellene?
Mit kell már csinálnia egy 5hós babának? Az enyém alig akar hason feküdni. Nem tudja tartani magát rendesen. De hátáról a hasára fordul és vissza is. Egyedül nem tud ülni. Mindig eldől. Ha az ölembe ültetem, felrúgja magát, úgy is hagyja elég sokáig, de összerogynak a kis lábai. Egyedül iszik cumisüvegből, játékokkal játszik, csörgőt egyik kezéből átvesz a másikba. Ha a babakocsiban fekszik, kapaszkodik és ülő helyzetbe húzza magát..
Nem mászik még....valami gond lehet??
Dehogy is!Ne aggódj, különböző ütemben fejlődnek, ráadásul amiket írtál, az egy átlagos öt hónapos baba szintje, sőt.Semmivel nem vagytok lemaradva.:)
Azért próbáld motiválni a hason fekvésre.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!Azért ijedtem meg, mert itt olvastam, hogy 5hónapos a baba, és ül egyedül, meg mászik. Az enyém még nem csinál ilyeneket. Persze a kiságyban elmászik a másik végébe...sose ott van, ahová leteszem...:D
75cm és 10500gr.
Szia!
A kislányom 23-án töltötte a 7. hónapot, most kezd mászni, eddig csak kúszott, ülni még nem tud, a védőnő szerint nagyon szépen fejlődik.
Minden baba más ütembe fejlődik, 5 hósan ül, szerintem az a ritka.
A lényeg, hogy mindent magától csináljon, pl. sokan már 4-5 hósan ültetik a babát, aztán majd csodálkoznak, hogy milyen görbék, mert a kis gerincük még nem bírja a terhelést.
Nyugodj meg, a babád teljesen jól fejlődik, nem késett le semmiről.
Jó egészséget Nektek!
7 hós kislány anyukája
Én nem is értem, hogy tudna egy baba 5 hósan mászni. Ez szerintem egyszerűen NEM LEHET. Vagy állni. Lehet, hogy egy pillanatra úgy mozdul, és az anyuka máris úgy látja, mászott vagy 20 métert. Ugyan már. Egy ekkora baba csak most próbál felülni /max, de ez sem mindennapi/, esteleg rendszeresen forog és azok a dolgok, amiket egyébként leírtál. Az, hogy a kiságyban máshol ébred, az a kúszás, de ennek még nem sok köze van a mászáshoz. Még. MAjd olyan 7-10 hósan.
Gyönyörű nagy babád lehet, legyél rá büszke, hogy ilyen sokamindent tud és ne higyj el mindent, amit az anyukák itt leírnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!