Anyósod mit, mennyit és meddig segített a baba születése utáni időben?
Én Anyatigris voltam senkinek nem engedtem semmit kivéve a páromnak!Hozzáteszem, hogy szülés után a kötelező fekvést követően semmi bajom nem volt. Olyan volt mintha nem is szültem volna, nem vágtak, nem varrtak, 5 nap alatt kitisztultam. Így nem igényeltem nagy segítséget.
Annyit mondjuk segített meglepetésként, hogy mikor elaludt a kicsi elaludtam vele Én is és akkor levasalta a kimosott ruhácskákat, pelusokat. Hetente 1x mostam a kicsire, így mindig szép adag gyűlt össze.
Bár mindig mondta, hogy ha gondolom ő nagyon szívesen vigyáz rá, ha éjjel gond van ébresszük fel...
Az első 2 hétben az én szüleim voltak nálunk, aztán 1 hetet anyósom. Mindenben segített, főzött (a kedvenceim és az általa tejszaporítónak tartott kajákat, de az is finom volt), vasalt, feltörölt, ilyesmi. Sokat voltunk hármasban a babával is, sokszor csak feküdtünk mellette és néztük. :-)
Engem egyáltalán nem zavart, sőt örültem neki. Biztos én is meg tudtam volna csinálni ezeket, de én nem vagyok egy mártír típus. Ha anyu vagy anyósom felajánlja a segítségét, akkor egyszerűen megköszönöm és elfogadom. Persze ez visszafele is működik. Bocsánatot kérek azoktól, akik ilyen típusok, de nem tudom szebben mondani. Anyósom is ez a fajta, de én szeretem őt ezzel együtt, tehát nem rosszból mondom, csak én nem vagyok ilyen.
semmit, soha, semennyit. (szerencsére...) két gyerekünk van.
a kórházba bejött, hogy közölje milyen sárga ez a gyerek. A Dédi is bejött, ő előadta, hogy a gyerekekkel csak a gond van. Na, ő sem szokott jönni.
Anyukám egy hetet volt itt, mikor hazajöhettünk. Császáros voltam, és hamarabb is jött a fiam egy hónappal. Anyós 3 napot volt nálunk, mikor 3 hetes volt a kicsi, és a páromnak el kellett vidékre utaznia.
Inkább ne lett volna itt... 3 nap rosszul alvás (olyan kajákat csinált, amiktől fájt a fiam hasa, pl jó erős, fokhagymás brassói), egy vasalóval kiégetett szőnyeg a rövid mérleg. Plusz egész nap kerülgetnem kellett, mert ő nézte a paprika tv-t (nekik nincs otthon).
Egyszer arra riadtam fel napközben, hogy riaszt a légzésfigyelő, anyós meg rettentően káromkodik. Úgy ugrottam ki az ágyból, hogy azt hittem ott maradok, annyira benyilalt a hasam. Mint kiderült, anyós babázni akart, és a figyelőt szidta, amiért az "nem engedte ellopni a gyereket"! Pedig tudta, hogy van, és hogy ki kéne kapcsolni, mielőtt kiveszi a gyereket.
A nagy halom vasalatlan ruha nem izgatta, akkor jutott eszébe, hogy talán segíthetne, mikor elkezdtem vasalni. Ekkor már nagyon mondogatta, hogy majd ő megcsinálja. Na vasalás végén sikerült leamortizálni egy szőnyeget, mert rátette a forró vasalót. Azt mondta nem is gondolta, hogy az ilyen meleg...
De ő a saját háztartásában is elég trehány. Szóval nekem jobb lett volna ha nincs itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!