4 hetes baba mennyit legyen kézben?
Tévedés,hogy ilyen picit nem lehet elrontani. Magában is el van már 1-2 hetesen is. Ha kézben hordozod,akkor ehhez szokik,és később sem lesz el egyedül.
Ha nagyon sír,akkor simogasd meg,beszélj hozzá,de ne vedd ki az ágyából. Tornáztasd a hasát,fektesd hasra,és maszírozd a hátát,az segít a hasfájáson. Ha kézbe veszek,akkor az nem segít a hasfájáson.
Nekem ilyen idős korában majd egész nap a hordozókendőben volt!És nem lett elkapatva!Amint megtanmult kúszni, mászni járni(10,5hósan) onnantól csak sétához lehetett kendőbe tenni, amúgy önálló mozgást akart!Szóval nem lett elkényeztetve!Sőt önállóbb mint a kortársai a játszón!
Én a második babámat is tuti ilyen sokat fogom hordozni!Mert a testközelség igenis fontos élettani feltétel!ÉS nem elkényeztetés!
Az én kislányom is sokat sírt kb. négy hónapos koráig, és rengeteget volt kézben. Riogattak is az idősek, hogy mi lesz ebből. Aztán az lett belőle, hogy négy hónapos korában leszokott a sok sírásról, és akkor már elvolt egyedül is. Korábban szinte csak úgy tudott elaludni, hogy ölben volt és járkáltam vele, aztán egyszer csak letettem aludni, amikor már álmosnak láttam, és elaludt egyedül! (Korábban is próbáltam többször, de csak sírás lett belőle.)
Nekem most az a teóriám (nyilván nem biztos, hogy igazam van), hogy azzal lehet ölbe szoktatni egy babát, ha akkor is ölben van, amikor láthatóan nem igényelné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!