A lányom refluxos, és a férjem családja azt állítja hogy ők ennek utána olvastak és én vagyok a hibás, mert nem jól tápláltam. Ez igaz?
Szia!
Azt nem írtad, hogy hogyan tápláltad! Gondolom, hogy követted az orvosi tanácsokat! Biztos nem a te hibád, a refluxnak semmiképpen nem a helytelen táplálás az oka! A gyomorszáj záródási képtelenségéről van szó, mely veleszületett probléma. A babák többsége kinövi, de előfordul hogy műtéti megoldást igényel. Mit olvasott erről a család? Lehet hogy keverik a felnőtt kori reflux betegséggel?
"Csecsemőkorban nagyon gyakori a reflux, az iromgyűrű beidegzésének éretlensége miatt. Ilyenkor a csecsemők sokat buknak, esetenként hánynak is. Ez az állapot az idő múlásával (az izomrendszer fejlődésével, a függőleges testhelyzettel) rendszerint magától rendeződik."
Szia!
Előző vagyok. Ezt most ollóztam egy orvosi cikkből. Tehát az izomgyűrű beidegzésének az éretlensége az ok, nem a táplálás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!