Mikor mondjuk azt, hogy egy baba átalussza sz éjszakát?
6 hetesen az én lányom is 2× kelt.
Fél 9kor lefektettük aludni, hajnali 1 v. 3-kor kellt elöszőr, utána a 2. kelése hajnali 5 vagy reggel 7 óra volt.
Most 11 hetes és fél 9kor már alszik, és reggel 6kor ébred.
Nyugalom .. beállítja ő magának!
6 hetes korban az éjszakai alvásigény 12-13 óra. Nem várható el tőle, hogy ilyen hosszan evés nélkül aludjon!
Az "átalussza" az én felfogásomban azt jelenti, hogy lealussza a 12 óráját csendben, nem éhes, nem ébred fel, nem sír. Ez általában elég későn következik be. Mert kb. 6 hós korig az éhség ébreszti fel, utána meg a fogzás.
Nekem 8 hónapos a kislányom, 4 hónapos kora óta 9-10 óra alvás után ébred fel szopizni, de rögtön vissza is alszik. Én még erre sem mondom azt, hogy átalussza az éjszakát :)
Sok felnőtt is majd' minden éjjel felkel inni, pisilni.
Köszi mindenkinek!!
Nem mondom,hogy így nem jó,mert nem sír,csak elkezd nyöszörögni,abból tudom hogy fent van már és éhes!Megetetem és ha minden okés,alszik tovább!Egyszer kel 1-2 óra közt és utána 5-6 közt!!Az éjjeli 1-2 órát hagyhatná el és akkor lenne a tuti! :))De hát ezt majd ő eldönti...nem én :))
Az én lányom 7 hetesen hagyta el az 1-2 órási kelést. :)
Utána 9 hetesen meg a 4-5 órait is.
Aztán 4 hónaposan visszaszokott, most 7 hónapos, most megint kezd jókat aludni. :)
Én sokszor csodálkoztam, mikor ismerős anyukák mesélték, hogy a baba átalussza az éjszakát, már csak inni kel fel.
Mi vaaan? nekem az átalussza azt jelenti, hogy este lerakom, és reggelig alszik.
A kisfiam kb. 2 hónapos kora óta alussza át, időnként bezavar a fogzás, de összességében nem panaszkodom.
Előtte is csak 2szer kelt.
Én akkor mondtam, hogy átaludta az éjszakát, mikor este negyed 10-től reggel fél 8-ig aludt egyhuzamban. Ez hat hetes korától volt.
Amíg felébredt hajnali fél 5 körül, az nem jelentett átaludt éjszakát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!