Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akkor most konkrétan hol is...

Akkor most konkrétan hol is alkalmazható a Sudocrem? (Fontos! )

Figyelt kérdés
Kislányom 3 hetes. Én a nunijára és a fenekére is sudocrem-et kenek minden pelenkázás után, hogy ne legyen piros. Sok helyen viszont azt olvastam, hogy ezt nem szabad. Mármint, hogy a nunira nem szabad kenni. Akkor most hogy is van ez? Esténként olajos fülpiszkálóval finoman a szeméremajkak mellől kitisztítom a krémet. Remélem nem csinálom rosszul, kicsit megijedtem most.
2011. szept. 29. 16:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

szerintem meg a sudocrémet egyáltalán nem lenne szabad mindennap használni. az egy erősebb hámosító, gondolj bele, ha kicsípi a kaki a fenekét akkor mivel fogod kenni?

én a gyógyszertárira esküszöm, nagyon jó, a 2 évesemnek még mindig azt használjuk és ha csúnya a popsija csak akkor kenem sudocrémmel, így viszont 1-2 nap alatt tökéletesen rendbe hozza. nem vagyok híve annak, hogy ilyen krémekkel sokkoljuk a baba bőrét napi szinten :/

arra tényleg figyelj, hogy a nunijába ne kerüljön hámosító

2011. szept. 29. 21:52
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

A Sudocremet naponta csak 3-5 alkalommal szabad a bőrre kenni. De leginkább csak akkor kenném, ha indokolt - vagyis ha nagyon piros. Megelőzésre bármelyik másik popsikrém is jó! A gyógyszertárit nem használtátok? Az első pár hétben/hónapban az a legjobb!!

(Én Bepanthennel kenem a lányom popsiját, de már azzal is csak ritkán. Ha pedig kicsit pirosabb, akkor kerül elő a Sudo.)

Szerintem válts valami másra.

2011. szept. 29. 23:24
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a jó tanácsokat! :-) Áttértem a gyógyszertári popsikenőcsre, de néha hagyom szellőzni is a kis bőrét, tehát 1-2 epelnkázás alkalmával nem kenek a popsijára semmit. Éjszakára kicsit vastagabban lekenem mert nekem mindössze 1x szokott felkelni a kicsi, magam mellé veszem, szopizik és vissza is alszik, olyankor nem szeretem piszkálni és nem szeretném ha kicsípné a popsiját. A sudocremet mostmár csak akkor fogom használni ha esetleg piros lesz a feneke. :-) A nuniját pedig most már nem kenem, csak nedves törlőkendővel áttörölgetem peluscserénél. És akkor a tisztítása mehet tovább fürdetés előtt olajos vattával? Én eddig fülpiszkálót olajoztam be és azzal tisztítottam meg belül is a nuniját a kis szeméremajkaknál, nem gondoltam, hogy nem szabad. Nem akartam, hogy benne maradjon a kenőcs.
2011. okt. 1. 08:48
 14/14 anonim ***** válasza:
Fülpiszkálóval lehet tisztítani a punciját, de éppen csak a szeméremnyílás mentén. Egyébként így az összetapadást is meg lehet valahogy előzni.
2011. okt. 1. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!