Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ugye van olyan anyuka is, aki...

Ugye van olyan anyuka is, aki a támogatja a 4 hótól, vagy annál egy kicsit hamarabban elkezdett hozzátáplálást? Miket adtatok? Miért nem vártatok 6 hónapig?

Figyelt kérdés
Szinte mindenki csak azt írja, minél később, de tápszeres babánál szerintem nem. És ha lehet, lehurrogó válaszokat ne írjatok, maximum tanácsadó jellegűt. Köszönöm.
2011. szept. 29. 10:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
A mai élelmiszerekről annyit,hogy valószínű,hogy nem tartósítószeres ételeket adna a piciének. Lehet kapni,termeszteni ma is egészséges zöldségeket,gyümölcsöket.
2011. szept. 29. 11:54
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kiakadást nekem szántad (nem tudom, mert más is reagált rá), akkor sajnos megintcsak nem értelek.

Szerintem senki nem akadk ki, csak hozzászóltunk a hozzászólásodhoz.

Szó nincs vitáról. :)

Neked is szép napot!

2011. szept. 29. 12:00
 13/21 anonim ***** válasza:
81%

Régebben, még az én gyerekkoromban is ha nem volt anyatej és nem volt tápszer (vagy volt, de a baba nem bírta), akkor a többször forralt tehéntejet hígították feles, majd kétharmados és végül háromnegyedes arányban, míg nem kaphatta tisztán. 100 ml tejhez egy teáskanál cukrot is adtak, mert az anyatej nagyon édes, ragadós. A tejet azért forralták többször, mert a forralással veszít az értékéből, gyengül. (Ld: László Magda-Péterné dr. Pikler Emmi: Anyák könyve) Már csak ezért is butaság azt állítani, hogy régen a babák éhen haltak, ha nem kaptak anyatejet vagy tápszert... Egyébként a tápszernek is ez az alapja, csak másként vonják ki a nem szükséges anyagokat.

A lányomnak én is adtam almát-répát és kekszet 3 hónapos kortól, mert a tejem nem volt elég egy idő után, a tápszert nem volt hajlandó meginni, és a védőnő javaslatára elkezdtem hozzátáplálni. Egészséges nagylány lett, soha nem volt beteg. Mindenki más, mindenki másképp táplálja a babáját, és mindenhol van igazság.

2011. szept. 29. 12:06
 14/21 anonim válasza:
54%

Ezt már nem tudom szó nélkül hagyni.

Valószínű a támadó anyukák nagyon sok szakirodalmat olvasnak és olvastak.Ezzel nincs baj.De. Miért gondolják,hogy ez a mai gondolkodás a jó? Ne vegyük a "paraszt" embert. 30-40 évvel,sőt 10-20 évvel ezelőtt is másként gondolkodtak ezekről a dolgokról.Régen a korai hozzátáplálás volt a jó,mert a "gyermek gyomrát,beleit időben fel kell készíteni az életre."Ezért van a fokozatosság,és nem foghagymával kezdtünk mindent.

Tudomásul kéne venni azt,hogy vannak szülők akik akár anyagi,(sajnos) akár gondolkodásbeli elvekből,előrehelyezik a régi bevált dolgokat. (gyógyteák,borogatások...) Mellesleg tudok olyan esetet is,hogy az a gyermek aki 8-9 hónaposan lett hozzátáplálva,gyomor és bélrendszeri gondokkal küszködött.

Lehetne erről hosszasan írni,de felesleges mert a "mai" anyukákat nem nagyon lehet meggyőzni.

2011. szept. 29. 12:08
 15/21 anonim ***** válasza:
79%

Én 3 hósan kezdtem a hozzátáplálást csak tápszeres volt...

a kisebbik fiam csak anyatejes de őt 4 hósan elkezdem KÓSTÓLTATNI nem étkezést kiváltani...a lényeg a lényeg döntse el mindenki maga mit akar..van olyan aki korán lett hozzátáplálva és beteg.DE van olyan is aki később lett hozzátáplálva és az is beteg..sőt finnyásabb is!!! ez nem ettől függ!!

Mint az sem h az anyatej a legjobb tapasztaltam mind2 oldalt nagyfiam tápszeres volt nem volt beteg a kicsi most anyatejes 3 hós és már volt beteg!!!

Mindenki hallgasson magára, ösztöneire!! ha emésztetlenül jön vissza pocakfájós bármi abba kell hagyni később próbálni

2011. szept. 29. 12:15
 16/21 anonim ***** válasza:
48%

Na akkor én leszek az első olyan válszoló, aki ténylegesen kiváltás céljából kezdte el a hozzátáplálást anyatejes babánál. A miértre baromi egyszerű a válasz: Mert a TGYÁS lejárta után visszamentem dolgozni 8 órába.

Almával és krumplival kezdetem, lassan kanalanként. Aztán jött a meggy és a sárgarépa, majd az őszibarack és a zöldbab. Húsok közül először hal, aztán csirkemáj, csirkemell, szarvas, disznó, marha.

Most már igaziból mindent eszik, mert 8 hónapos, így kap már joghurtot, túrót és sajtot is. Zöldségekből egyenlőre a káposztafélék és a bab maradt ki, minden mást, pl. brokkolit is kapott már.

2011. szept. 29. 13:21
 17/21 anonim ***** válasza:
72%
Én kicsivel 3 hónapos kora után kezdtem hozzátáplálni almával. Nem az volt az elsődleges cél, hogy kiváltsunk egy étkezést, hanem hogy valamilyen módon be tudjam adni a gyereknek a porrá őrölt folsavat, aminek rettenetes íze volt, és semmiben nem oldódott, valamint, hogy némi plusz vasat vigyek be a súlyosan vérszegény és vashiányos gyerekem szervezetébe természetes úton. A folsavat nem volt hajlandó a gyerekem megenni kanálból, csak úgy ha almapürébe tettem. Imádta és a doktornő is támogatta ezt a módszert. A lányom nem lett hasfájós, és mivel szerette szépen lassan kb. 4 hónapos korára kiváltottunk egy étkezést gyümölccsel. A kanalat is nagyon hamar elfogadta, és szívesen evett belőle.
2011. szept. 29. 13:39
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a babám kezdettől fogva tápszeres volt. A hozzátáplálást 3,5 hós korában kezdtem. Miért? Nehezen tudott a babám kakilni. Gondoltam kipróbálom, hátha a rostoknal köszönhetően javul a helyzet. Így is lett. Amire viszont nagyon figyeltem: nehogy viszont lássam a pelusban a megemésztetlen dolgokat. Akkor azonnal abbahagytam volna. Azóta semmi gond nincs a kanalazással, szinte mindent megeszik. 7,5hós, foga még nincs, de szívesen nyammog pl a kiflin. Nem bántam meg.

Szerintem a legfontosabb a hozzátáplálásban, hogy nagyon figyelni kell a baba reakcióira, ha jól veszi a szervezete, akkor szabad csak folytatni.

2011. szept. 29. 15:51
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! Természetesen, én is figyeltem a kakit, de minden rendben, nem hasfájós, nyugodt baba. Mióta hozzátáplálok nekünk is megoldódott a székrekedés-probléma. A tápot meg nem igazán szereti. Csak kíváncsi voltam, hogy kizárólag én vagyok olyan "elvetemült", hogy már elkezdtük, de látom, nem. :)
2011. szept. 29. 18:44
 20/21 anonim ***** válasza:
31%
2011. szept. 30. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!