Mikor adtatok először sajtot, túrót, joghurtot babátoknak? Megvártátok a 8 hónapot, vagy netán egy-két héttel előtte?
9 hónapos kora körül kapta ezeket először. Talán picit előbb kapta a natúr joghurtot.
Szóval én kivártam bőven a 8 hónapot, nem akartam kapkodni.
5,5 hós korától kapott babajoghurtokat.Ezek tejsavóból vannak, nem lett tőle baja.8 hósan kapott először rendes joghurtot (Jogobellát) és imádta, nem lett baja tőle.
Túrót 6,5 hósan turmixoltam a gyümölcsébe és 7,5 hósan reszeltem sajtot a főzelékébe.Semmi baja nem volt.
Nemrég vettem 10 hós kortól való babapudingot, amiben 88% teljes tej van és attól sem lett baja.Ezt csak azért mertem kipróbálni, mert a Jogobella is teljes tejes.
A rendes tejjel azért még várok, bár az én családomban és a pároméban sincs senkinek semmi baja tőle.
9 hós a lányom
Köszönöm, elég vegyes válaszokat kaptam, de megérte feltenni a kérdést :)
Natúr joghurt miért jobb a gyümölcsösnél? Mert nincs benne cukor? Sajtból trappista is mehet? Túróból meg félzsíros?
Sajnos amit gyümölcsös joghurtként árulnak, abban alig van valódi gyümölcs. Általában a már másra felhasznált gyümölcs kipréselt darabjait használják a joghurtba. Ízesítést meg megoldják aromákkal. Én nagyon megnézem manapság melyik joghurtot veszem meg, mert legtöbben tejpor is van,gondolom, ettől sűrűbb..
Szóval igyekszem olyat találni, ami a tejen és a joghurtkultúrán kívül nem tartalmaz mást.. pl. a lipóti pékégben kapható joghurtok ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!