Miért nyűgös a baba ha közeledik az este?
Mivel még nem tud beszélni, és más kommunikációs formát nem ismer csak a sírást, ezért azzal jelzi, hogy elfáradt. Sok baba "kikészül" nap végére, hiszen nagyon sok inger éri őket, nekik még minden új és ez lefárasztja őket. Ahogy érik a kis agyuk, idegrendszerük, egyre jobban megélik, átélik a napokat és ha sok az infó számukra akkor sírással jelzik. Ezek általában átmeneti gondok. Mikor már megszokja a környezetét, ügyesebben dolgozza fel az információkat, akkor kevésbé fog sírni.
A hasfájás pedig bármikor jelentkezhet az első hónapokban, főleg ha te vagy ő valami olyat evett, ami kiválthatja. A hasfájós sírás is a délutáni, esti órákra tehető legtöbbször.
Ilyenkor leginkább a türelem és kitartás fog segíteni. Lányom 7 hónapos koráig csinálta, de azóta szinte alig sír. Alkalmazkodott a külvilághoz a kis lelke és teste is. Egyes babáknál ez hamarabb, másoknál később történik meg.
Szia! Ezt mintha csak én írtam volna! :) Nálunk is olyankor már olyan szinten álmos, hogy képtelen elaludni. Tegnap jöttem rá egy trükkre, amivel olyankor is elaltathatom: Lefektetem és a kezemet berakom a háta alá és kicsit úgy ringatom. Két perc múlva elaludt. :) Amúgy ő is egész nap csak mosolyog! De mióta két evés közt csak fél órákat alszik, ezt csinálja... :(
4 hós kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!