Miért? Miért? Miért Utálom a játszóteres?!?
Miért utáloooom?!
Megőrülök magamtól és nem értem mért van ez bennem, de egyszerűen utálom a játszóteres légkört!
Jó, igaz még csak 2 hónapos a lányom és egyik ismerősünkkel és a 8 hónapos fiával szoktunk betérni hintázni, de amik ott mennek, engem kiborítanak!
Látom azt, ahogy a sok sznod és proli anyuka-apuka összegyűlik, szinte már csoportokban. Babakocsi kiállítást rendeznek, "Ki a faszább gyerek" játékot "játszanak". Dicsekednek, de nem értelmesen, hanem felvágósan. "Az én gyerekem még csak 1 éves, de már rakétát épít!, "Az enyém már kínaiul beszél", Az enyém a seggét magától kitörli 3 hetesen"! [Bocs a túlzásért, de így legalább értitek, hogy mennyire valótlan dolgokkal vágnak fel!"]
Minap elcsíptem egy beszélgetést, ahol a hétvégi programokról volt szó. Mondta az egyik anyuka, hogy ők lehet kiruccannak külföldre kirándulni 3-4 napra. Míg a másik anyuka nyersen megjegyezte, hogy ő csak a játszóházba viszi a gyerekét.
Miért kell felvágni? Miért nem lehet normálisan kommunikálni?
Egyszerűen nem értem, hogy miért kell ilyen légkörnek ott lennie?
Ha valaki engem a lányomról kérdez, őszintén megmondom, hogy áldott jó gyerek, de megvannak a nehézségek vele is! Nem "árulok" zsákba macskát senkinél sem, főleg nem azoknál a barátainknál, akik csak tervezik a gyereket.
Sosem megyek úgy oda másik anyukához beszélgetni, hogy felsorolom, az én lányom mennyire faxa gyerek, nem dicsekszem mindennel, mert tudom, hogy minden anyukának a saját gyereke a No.1.
Igazából félek, hogy ha majd eljön nálunk is a játszóteres korszak, akkor majd kinéznek azért, mert az ilyen "csoportosulásokra" nem vagyok vevő. Félek, hogy hátrányba hozom a lányomat azért, mert -gondolom én- sokszor kettesben fogunk játszani. Hogy miattam nem lesznek kis pajtásai a játszótéren ... Le kéne ezt küzdenem, de engem ki idegelnek ezek a "játszótéri anyukák-apukák".
Szerintem ez nem csak a játszótéren van így hanem egyszerűen vannak ilyen anyukák (rengeteg!!) és ilyen emberek úgy alapban (nemcsak anyukák) sajnos ilyenbe mindig bele fogsz futni nemcsak a játszón...majd az ovis szülőin, majd a sulison stb. :(
Én csak azt nem tudom még mindig felfogni hogy a TÖBBI a nagyzolós bandába tartozó szülőnek miért jó a MÁSIK ugyanolyan nagyzolását hallgatni? Nem zavarja őket? :) na ez egy más kérdés már.
Egyébként meg nagyon sok addig normális emberrel-szülővel előfordul ez hogy ha gyereke születik, egyszerűen teljesen elszáll, és agyba főbe dícsérgeti (mindenkinek) szóval ez valahogy ilyen szülői "agybaj" :))
Nem azt mondom hogy nem kell elismerni ha ügyes a gyerek és megosztani másokkal hogy mi ennek örülünk, de hogy egy beszélgetés csak erről szóljon...na az nekem már sok:)
Jaj és a másik hogy sose tudom, az ilyen ömlengő nagyzoló szülőnek MIT kell válaszolni ha ömleng??? :))
Hogy húú de jó meg azta de fantasztikus nektek??
húúú, akkor nekem nagy szerencsém van :) . itt nagyon jól eltudunk beszélgetni a szülőkkel, a gyerekek ismerik egymást. 6 hónaptól 3 éves korig jönnek a babák játszani, sokszor 6-8 baba, és minimum ugyanennyi szülő. Ruhákat adunk egymásnak,tapasztalatokat. szerencsére egyikünk sem felvágós, nincsenek külföldi utak, dicsekvések, hiperszuper babakocsik. Melegítőben feszítünk a homokozónál, és felváltva viszünk csemegét a babáknak hogy játék után legyen egy kis hamizás is.
Amiket írtak, jó ötlet. nem kell hogy bekapcsolódj a beszélgetésbe, ülj oda a babád mellé, ringasd, mesélj neki. beszélgess a barátnőddel. Ha meg kinéznek? na és, ne foglalkozz vele. a gyerekek úgysem azt nézik a szülők éppen tracspartiznak vagy sem.
Szolnokon lakunk, de én alapjába véve pesti vagyok. Jövőre költözünk haza, mert párom befejezi az itteni munkáját és folytatja Pesten.
Így szerencsére, nem sok időt kell majd ezen a játszótéren eltöltenem, bár mehetnék másikra is, de itt szinte eddig csak negatív élmények értek gyerekvállalás és neveléssel kapcsolatban. (Már ami a többi szülőt (kb. 70%-át) illet. Itt vagy valaki tehetős vagy nem. Átmeneti kategória nincs.
Én se adok ám vadi új ruhát a lányomra. Sok ruhát börzén vettünk, pedig megtehetjük, hogy minden szrt összevásároljak neki. Mégse teszem, mert hipp-hopp kinövi.
A legjobb az volt, mikor még pocakomban volt a lányunk és elmentünk babakocsit nézni. EGyik boltban nézelődtünk (klasszikus babakocsik tetszenek, nem az új modern), mikor egy anyuka lazán oda szólt nekem és a páromnak, hogy "Az csúnyácska! Miért nem olyat veszünk, amibe csak a babahordozót kell belerakni és nem kell mózes?"
Hirtelen lesokkoltam és nem tudtam mit mondani, de a párom lazán rávágta, hogy: "Az ön helyében a síró gyerekével foglalkoznék, nem pedig tanácsot adnék!"
Erre az anyuka bedurcizott és odébb állt.
Tisztában vagyok vele, hogy nem csak játszótéren találkozom az efajta "állatfajtákkal", de ha én tisztelem az embereket, legyen az akárki, mert nem ítélek elsőre, akkor elvárom ezt viszont.
Na mindegy, még van min. 6 hónapom, hogy ezt feldolgozzam .. hogy "kedvet" kapjak a játszótérhez, mert úgyis csak a lányom számít!
Ja, és azt se tudom megérteni, hogy miért nem lehet köszönni???
Engem úgy tanítottak, hogyha belépek valahová, akkor illedelmesen köszönök.
Mentünk a játszótérre, senkit se ismertem és mégis köszöntem, hogy jó napot, Sziasztok!
Erre rámnéztek és beszélgettek tovább...
Na erre mondom azt, hogy nem mindig a pesti paraszt ... [már bocsánat!]
Első vagyok:
kereskedelemben dolgozom,ott köszönünk a vásárlónak ha bejön...rámnéz de nem tud visszaköszönni...ennyi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!