Hogy reagált babátok a 2 hónapos oltásra?
Nálunk először megkapta a Rotát szájon át. Azzal úgy igazából gondja nem volt. Még mosolygott is a végén.
Utána jött a két szúri hol az egyik, hol a másik lábba.
Igazából engem nem "hatott" meg. Ha bőgök, neki csak rosszabb lett volna, mert érzékeli, hogy velem sincs valami rendben és még jobban bőgött volna. Sajnáltam, de tartanom kellett magam az ő érdekében. Egyébként meg nem nagyon viselte meg. Persze, sírt egy minimálisat, de amint végeztünk és magamhoz öleltem, már semmi baja nem volt. Végig beszéltem hozzá, hogy hallja a hangom.
Doktornő azt mondta, hogy nagyon ügyesek voltunk, na akkor picit bekönnyeztem. Jól esett a dicsérete, mert én alapból az a nagyon aggódós anyuka (első gyerekes!) vagyok, aki hetente jár hozzá valami miatt.
Egyébként amikor öltöztettük párommal, lányunk röhögött végig és gagyogott. Tehát a kedély állapotát nézve nem hatotta meg a dolog.
Az oltások délután fél2 kor voltak. Semmi baja nem volt utána. Kedélye nem változott, mosolygott, evett, aludt, nézelődött.
Este megfürdettük, combocskája nem fájt. Evett, lefektettük aludni, majd olyan 11 körül elkezdett forgolódni, de közben aludt végig. Hajnali fél 1-kor bementem hozzá és tűz forró volt a feje. Egyből kikaptam az ágyból, hőmérőztem. Ott 38,8 °C volt a láza. Kúpot felraktam neki egyből. Kb. 15 perc múlva már semmi baja nemvolt. Megetettem, hogy ne száradjon ki, legyen folyadék pótlása. Utána visszaraktam az ágyba és egyből aludt tovább. Reggel 6kor kelt fel és a hőmérséklete 37,1°C volt.
Kérdeztem még az oltások elején a doktornőt, hogy kell-e kúp, vigyünk-e, de azt mondta, hogy felesleges még azzal is terhelni a szervezetét.
Nos, ezentúl én úgy fogok menni, hogy oltásokat beadja, hazajövünk és rakok fel neki egy kúpot.
Hiszen, aki belázasodik oltásnál, az a többinél is befog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!