Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2,5 hós babátoknak adnátok...

2,5 hós babátoknak adnátok reszelt almát?

Figyelt kérdés
2011. szept. 27. 08:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem
2011. szept. 27. 08:56
 2/9 anonim ***** válasza:

nem . egyértelmüen nem.

ha azért akarod adni mert nem fogadja el a tápszert és nincs tej akkor találjatok más megoldást.

nem érett még rá az emésztőrendszere.

2011. szept. 27. 08:56
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem!Csak akkor ha indokolt, mondjuk nem tudom milyen indok van erre.Ha már nem szopizik a babád, akkor válts tápszerre legalább a babád 4 hónapos koráig.Én utána tejpépet adtam 1 hónapig, és 5 hónaposan kezdtem az igazi hozzátáplálást!

Miért kérdezed?Ha megkérdezhetem...

2011. szept. 27. 08:59
 4/9 A kérdező kommentje:
Édesanyám egy régi könyvében,címe: Mit egyen a gyerek? az áll,hogy 3 HETES mégegyszer írom 3HETES babának már lehet adni egy két kanál almát és őszibarackot. Pedig azt gondoltam hogy a régi öregek tudják. Akkor inkább nem adók neki. Amúgy már egy hónapos kora óta tápszeres sajnos.
2011. szept. 27. 09:48
 5/9 anonim ***** válasza:

Hát igen..elég nagy különbségek vannak a mai és régi felfogások között.Szerintem a kettőből kell egy átlagot húzni, mert a mai felfogás sok mindenben szerintem túloz, a régi meg azért néha elég elvetemült!

Ha tápszeres a babód, akkor 4 hónaposan úgy is mondják, hogy kezdj el adni neki valamit, de ebben az orvos és a védőnő úgy is segíteni fog.Az én babám is tápszeres, és muszáj voltam 4 hónaposan el kezdeni a hozzátáplálást, mert már a tápszer nem elégítette ki!Most 8 hónapos, és imádja a túrórudit, és hetente egyszer feles tejből tejbegrízt is kap!Semmi baja nincs.

2011. szept. 27. 10:17
 6/9 anonim ***** válasza:

Anyukám is múltkor takarított és megtalálta azt a könyvet, ami szerint engem nevelt, etetett. Elolvastam, és nagyon jókat nevettem rajta :)

2,5 hónapos babának nem szabad semmi mást adni, tápszeren, vagy szopin kívül, bőven ráérsz még :)

2011. szept. 27. 10:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Igazából nincs rá szüksége. Bőven elég az anyatej, vagy a tápszer. Hát igen, régen másképp ment. Volt egy kis pirított liszt felöntve vízzel. Vagy hígított tehéntej....Ma már nem itt tartunk. De én nem a szabályok miatt nem adnék neki, hanem azért mert nincs rá szüksége. Kicsi még....:)
2011. szept. 27. 10:34
 8/9 anonim ***** válasza:

NEM

anyukám könyvében az is állt, hogy 2 hótól napi 1 pohár kakaót jó adni!

nagyon sok tévedés volt a hozzátáplálásban régen, sok is a gyomorbajos felnőtt.

4-6 hó közt fejlődik ki rendesen az emésztőrendszer, ezért előbb nem szabad mást, csak babának való táplálékot adni (anyatej, vagy tápszer).

2011. szept. 27. 10:37
 9/9 anonim ***** válasza:

NEM!!!

Igen mi anyáink is 30-40 évvelezelőtt másképp csinálták...csak azóta sokat fejlődött a tudomány és rájöttek,hogy azért van ennyi allergiás,gyomorpanaszos,székrekedéssel küzdő ember mert túl korán kezdték el a hozzátáplálást,még nem volt elég érett az emésztőrendszerük a babáknak amikor már híg főzelékekkeleteték meg tejjel őket!Az én férjem azóta is ekcémás,sok a gyomorsava stb!

2011. szept. 27. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!