2,5 hós babátoknak adnátok reszelt almát?
nem . egyértelmüen nem.
ha azért akarod adni mert nem fogadja el a tápszert és nincs tej akkor találjatok más megoldást.
nem érett még rá az emésztőrendszere.
Nem!Csak akkor ha indokolt, mondjuk nem tudom milyen indok van erre.Ha már nem szopizik a babád, akkor válts tápszerre legalább a babád 4 hónapos koráig.Én utána tejpépet adtam 1 hónapig, és 5 hónaposan kezdtem az igazi hozzátáplálást!
Miért kérdezed?Ha megkérdezhetem...
Hát igen..elég nagy különbségek vannak a mai és régi felfogások között.Szerintem a kettőből kell egy átlagot húzni, mert a mai felfogás sok mindenben szerintem túloz, a régi meg azért néha elég elvetemült!
Ha tápszeres a babód, akkor 4 hónaposan úgy is mondják, hogy kezdj el adni neki valamit, de ebben az orvos és a védőnő úgy is segíteni fog.Az én babám is tápszeres, és muszáj voltam 4 hónaposan el kezdeni a hozzátáplálást, mert már a tápszer nem elégítette ki!Most 8 hónapos, és imádja a túrórudit, és hetente egyszer feles tejből tejbegrízt is kap!Semmi baja nincs.
Anyukám is múltkor takarított és megtalálta azt a könyvet, ami szerint engem nevelt, etetett. Elolvastam, és nagyon jókat nevettem rajta :)
2,5 hónapos babának nem szabad semmi mást adni, tápszeren, vagy szopin kívül, bőven ráérsz még :)
NEM
anyukám könyvében az is állt, hogy 2 hótól napi 1 pohár kakaót jó adni!
nagyon sok tévedés volt a hozzátáplálásban régen, sok is a gyomorbajos felnőtt.
4-6 hó közt fejlődik ki rendesen az emésztőrendszer, ezért előbb nem szabad mást, csak babának való táplálékot adni (anyatej, vagy tápszer).
NEM!!!
Igen mi anyáink is 30-40 évvelezelőtt másképp csinálták...csak azóta sokat fejlődött a tudomány és rájöttek,hogy azért van ennyi allergiás,gyomorpanaszos,székrekedéssel küzdő ember mert túl korán kezdték el a hozzátáplálást,még nem volt elég érett az emésztőrendszerük a babáknak amikor már híg főzelékekkeleteték meg tejjel őket!Az én férjem azóta is ekcémás,sok a gyomorsava stb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!