Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 Éves babám miért nem mond...

1 Éves babám miért nem mond néhány szót?

Figyelt kérdés

1 éves babom gyönyörüen megy mintha egész életébe ezt csinalta volna mindent tud amit igazábol" a nagy könyvbe "elö van irva egy gondom van csak hogy csak babanyelven gügyög egész nap. Hiába a napi több órás gyerekdalok hallgatás, mondokázás, éneklés, tanuló kutyus..stb stb. nem tudom rábirni hogy mondjon leglabb egy "értelmes alapvetö szót. Csak szeretném megkérdezni hogy estleg tudtok e valami jo tippet adni ez ügybe hogy nálatok mi vált be, vagy folytassam tovább és majd önmagátol kezd el szavakat mondani kérlek adjatok tippet.

Köszönöm

2011. szept. 24. 17:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A 18.12 csak ijesztget. A gyerekek általában 2 éves koruk táján kezdenek értelmes szavakat mondani,de akkor is még sok "saját" szavuk van,amit csak az anyuka ért meg. A lányok esetleg beszélnek hamarabb.

Ha még 3 évesen sem beszél értelmesen,akkor lehet valami gond vele.

2011. szept. 24. 18:27
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, hát mert még bőven kicsi hozzá!

Lehet, olvastál, vagy valakitől hallottál valamit, ezért izgulsz, de az az igazság, hogy ez nem segít, sőt...

Egy éves gyerekek közül (elég sokat ismertem/ ismerek) talán 1 mondott 1-2 szót... Most egy másfél éves kislánnyal dolgozom, és a mamán kívül nem mond semmit. (am. nyilván ez is "véletlen" volt (az ő részéről nem tudatos úgy értem)- vagyis mikor sikerült 2x kimondania egymás után, h ma-ma, mindenki elájult, azóta ismételgeti.

És bár tendencia, hogy a lányok és a 2. gyerekek előbb megszólalnak, de erre is tudok bőven ellenpéldákat- tesóm 2. gyereke kislány, és 2 éves elmúlt, mikor elkezdett szavakat mondani.

De tudok olyan 1. fiúról és kislányról is, aki másfél évesen már sok mindent mondott, de még most (3 ill. 4,5 évesen is nagyon sok beszédhibától terhelt a beszédük... (sok hanggal van komoly gondjuk). - bár nyilván ez sem törvényszerű, h így legyen...

Szóval szerintem nagyon korai aggódnod emiatt.

2011. szept. 24. 18:31
 13/16 anonim ***** válasza:

Még annyit: igaza van a 18,21-nek, a tanuló kutyus felesleges pénzkidobás. Csak az élő beszédtől tanul meg egy baba beszélni,mert ezzel együtt a fogalmakat is meg kell tanulnia. Hiába hallja pl.hogy asztal,ha nem tudja a szót mihez kapcsolni.

Erre pedig a tanuló kutyus nem alkalmas. Lehet,hogy majd mond utána szavakat,dalokat,de nem érti,hogy mint mond.

A mondókák,dalok is csak inkább szórakozás neki,de nem érti,hogy miről szólnak.

2011. szept. 24. 18:32
 14/16 anonim ***** válasza:

12 hónapos kor:

első szó

saját nyelvén beszél (adott szavakat csak adott tárgyakra használ)

13 hónapos:

Két-három szót mond

14 hónapos:

a nem szót helyesen használja

15 hónapos

saját nyelvén jól beszél

3-5 szót használ

16 hónapos

5-10 szót használ

18 hónap

10-25 szó

Összetett szavakat kezd használni: Add ide! Nem adom!

Amit gyermekfejlődésből tanultunk OKJ-n, de az eltérések nagyok lehetnek. Ha 3 éves koráig nem beszél, akkor már gond van.

2011. szept. 24. 21:45
 15/16 anonim ***** válasza:

nekem is egyévesem van, azaz elmúlt kicsivel, szintén lány. a saját kis nyelvén beszél, illetve: mama, jeje (gyere), meg persze a nem :) de ennyi.

beszélj sokat hozzá, mond mindig mit teszel. és persze ne aggódj,még pici.

barátnőm 20 hónapos fia most kezd el szavakat ismételni.

2011. szept. 24. 23:15
 16/16 anonim ***** válasza:
Kisfiam juliusba toltotte a 2 evet es augusztusba kezdett el beszelni. Addig alig mondott valamit. Ezt nem lehet elsietettni. En is megprobaltam minden,hogy beszeljen de nem beszelt. Es egyszer magatol egyik naprol a masikra elkezdett beszelni. Turelem!
2011. szept. 27. 05:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!