1 Éves babám miért nem mond néhány szót?
1 éves babom gyönyörüen megy mintha egész életébe ezt csinalta volna mindent tud amit igazábol" a nagy könyvbe "elö van irva egy gondom van csak hogy csak babanyelven gügyög egész nap. Hiába a napi több órás gyerekdalok hallgatás, mondokázás, éneklés, tanuló kutyus..stb stb. nem tudom rábirni hogy mondjon leglabb egy "értelmes alapvetö szót. Csak szeretném megkérdezni hogy estleg tudtok e valami jo tippet adni ez ügybe hogy nálatok mi vált be, vagy folytassam tovább és majd önmagátol kezd el szavakat mondani kérlek adjatok tippet.
Köszönöm
szia!
Fiú a kicsi? Mert akkor megértem. A fiúk nagyon nehezen szólalnak meg. Legyél türelmes, majd eljön az ő ideje is.
Amúgy még ráér vele! majd a közösség segít (óvoda, bölcsőde)
Annyi a fontos, hogyha már nagyobb lesz, akkor ne mondd ki a szavakat helyette! Rokonságban előfordult, és nagyon nehezen kezdett el szépen beszélni a gyerek! Ez veszélyes lehet. sokáig csak motyogott, az anyja meg mondta, hogy mit akar a fia...8eztr már 5 éves kora után...)
Ha nagyon nem megy neki, egy hallásvizsgálat nem árthat!
Türelem. :)
Nem írtad, hogy kislányról vagy fiúról beszélünk. Bár ilyen idős korban sincs még elkésve, nemtől függetlenül.
Szegény gyerek még csak egy éves!!!Hova sietsz?
Az én kisfiam másfél, egyetlen értelmes szót sem mond. Az összes utcán szembejövőnek ez az első kérdése, hogy beszél-e MÁR, én büszkén mondom, hogy NEM. Majd ha elmúlt 2,5 és még mindig nem beszél, ráérek aggódni.
Mutogat, megérteti magát szavak nélkül, hall rendesen, szerintem nem marad néma:)
18:12
"Még a legkorábban beszélő babák is jóval 1 éves koruk után, úgy másfél éves koruk körül kezdenek beszélni"
Most vagy köröttem van egy csomó csodagyerek (8-9 hónapos korukban kezdtek el valóban érthetően beszélni - 4 ilyet ismerek), vagy neked nincs 100%-ig igazad.
Kérdező: A kislányoddal minden rendben, nyugodtan folytasd, amit eddig tettél, a picúr meg majd megszólal, ha elérkezettnek látja az időt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!