Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 Éves babám miért nem mond...

1 Éves babám miért nem mond néhány szót?

Figyelt kérdés

1 éves babom gyönyörüen megy mintha egész életébe ezt csinalta volna mindent tud amit igazábol" a nagy könyvbe "elö van irva egy gondom van csak hogy csak babanyelven gügyög egész nap. Hiába a napi több órás gyerekdalok hallgatás, mondokázás, éneklés, tanuló kutyus..stb stb. nem tudom rábirni hogy mondjon leglabb egy "értelmes alapvetö szót. Csak szeretném megkérdezni hogy estleg tudtok e valami jo tippet adni ez ügybe hogy nálatok mi vált be, vagy folytassam tovább és majd önmagátol kezd el szavakat mondani kérlek adjatok tippet.

Köszönöm

2011. szept. 24. 17:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
72%

szia!

Fiú a kicsi? Mert akkor megértem. A fiúk nagyon nehezen szólalnak meg. Legyél türelmes, majd eljön az ő ideje is.

Amúgy még ráér vele! majd a közösség segít (óvoda, bölcsőde)

Annyi a fontos, hogyha már nagyobb lesz, akkor ne mondd ki a szavakat helyette! Rokonságban előfordult, és nagyon nehezen kezdett el szépen beszélni a gyerek! Ez veszélyes lehet. sokáig csak motyogott, az anyja meg mondta, hogy mit akar a fia...8eztr már 5 éves kora után...)

Ha nagyon nem megy neki, egy hallásvizsgálat nem árthat!

2011. szept. 24. 18:07
 2/16 anonim ***** válasza:
Majd beszél ha akar. A fiam 2 éves volt mire elkezdett beszélni
2011. szept. 24. 18:07
 3/16 A kérdező kommentje:
KIslányom van igazábol mindent megért amit mondok és amit mondok neki az adott tárgyra mutat illetve oda is hozza csak nem akarodzik beszélni
2011. szept. 24. 18:09
 4/16 anonim ***** válasza:

Türelem. :)

Nem írtad, hogy kislányról vagy fiúról beszélünk. Bár ilyen idős korban sincs még elkésve, nemtől függetlenül.

2011. szept. 24. 18:10
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Szegény gyerek még csak egy éves!!!Hova sietsz?

Az én kisfiam másfél, egyetlen értelmes szót sem mond. Az összes utcán szembejövőnek ez az első kérdése, hogy beszél-e MÁR, én büszkén mondom, hogy NEM. Majd ha elmúlt 2,5 és még mindig nem beszél, ráérek aggódni.

Mutogat, megérteti magát szavak nélkül, hall rendesen, szerintem nem marad néma:)

2011. szept. 24. 18:10
 6/16 anonim ***** válasza:
75%
Hiszen még csak 1 éves! Nem is kell, hogy beszéljen.. Még a legkorábban beszélő babák is jóval 1 éves koruk után, úgy másfél éves koruk körül kezdenek beszélni. Egyébként is minden kisgyerek más időben érik meg a beszédre. Ha már alap utasításokat megért (mutasd meg!, hozd ide, nem szabad!), akkor hagyd, hogy úgy fejlődjön, ahogy neki jó. Különben a kicsik az élő beszédből tanulnak meg beszélni. Igazán a CD, a "tanuló" izék, nem segítik a beszéd megtanulását...
2011. szept. 24. 18:12
 7/16 anonim ***** válasza:
49%

18:12

"Még a legkorábban beszélő babák is jóval 1 éves koruk után, úgy másfél éves koruk körül kezdenek beszélni"

Most vagy köröttem van egy csomó csodagyerek (8-9 hónapos korukban kezdtek el valóban érthetően beszélni - 4 ilyet ismerek), vagy neked nincs 100%-ig igazad.

Kérdező: A kislányoddal minden rendben, nyugodtan folytasd, amit eddig tettél, a picúr meg majd megszólal, ha elérkezettnek látja az időt :)

2011. szept. 24. 18:23
 8/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a
2011. szept. 24. 18:25
 9/16 anonim ***** válasza:
hát nálunk még durvább a dolog, 13 hónapos a kislányom és 2 anyanyelvű, van amit románul "mond" (pl az igent), de a nem-et magyarul, ezeken kivül még annyit mond hogy mámá és hinta. ezt a 4 szót.
2011. szept. 24. 18:26
 10/16 A kérdező kommentje:
válaszokat :D
2011. szept. 24. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!