Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Öltöztetésnél miért számít,...

Öltöztetésnél miért számít, hogy milyen évszakban született a baba? Miért nem az számít, hogy éppen milyen idő van?

Figyelt kérdés
Nincs gyerekem, csak érdekel.
2011. szept. 24. 07:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem számít,csak az időjárás.
2011. szept. 24. 07:27
 2/11 anonim ***** válasza:
Mar ne haragudj, de ha a baba telen szuletett, akkor nyaron is teli ruhaba oltoztetned? Hol hallottad ezt a nagy hulyeseget?
2011. szept. 24. 07:48
 3/11 anonim ***** válasza:
70%

Azért, mert egy újszülöttet/pár hetes csecsemőt másképp öltöztetsz fel, mint egy másfél-két év körüli gyereket.

Pl Tegnap du a játszón, ahová ugyan odasütött a nap de fújdogált a szél, a következő volt a 3 éves lányomon: trikó, póló, hosszú ujjú póló, farmer. A fiamon, aki 1.5 éves, pedig rövid ujjú body, hosszú ujjú póló és még egy ugyanilyen + vékonyan bélelt szabadidőgatya. A 3 hósomon pedig, aki a babakocsiban feküdt: hosszú ujjú body, hosszú ujjú póló, harisnya, vastag ujjatlan pamutrugi, azon kis tutyi, egy pamutkardigán + vékonyka sapi (mikor hazafelé indultunk, a kicsire még vékony takarót is tettem, a nagyok meg kaptak egy kardigánt).

Szóval életkor függvényében eggyel több réteg ruciban voltak.

Amúgy pl a fiam sokkal kevésbé fázós volt babakorában, mint a lányok kb ugyanolyan idősen, szóval talán gyerekfüggő is, hogy mikor mennyire kell beöltöztetni.

2011. szept. 24. 07:48
 4/11 A kérdező kommentje:
Többször olvastam ilyen kérdést, hogy x évszakban született babámra milyen ruhát adjak? Nem egyértelmű, hogy az időjárásnak megfelelően kell öltöztetni?
2011. szept. 24. 07:56
 5/11 anonim ***** válasza:
43%

Ne haragudjatok az offért, de a 3. válaszoló érdekes dolgot írt le, hogyan öltöztette be a 3 hónaposát. Én nem olyan régen feltettem egy kérdést hogyan kell majd öltöztetnem az augusztusban született babámat ősszel télen és szinte kivétel nélkül azt mondták ne öltöztessem túl. Jövő héten 2 hónapos lesz és én csak egy rövid ujjú bodyt és egy vékonyabb hosszú ujjú tipegőt adok rá, és letakarom egy könnyű pléddel. Ha fúj a szél, akkor sapka is jön.

Nekünk még nincs meleg ruhánk. Akkor most nem jól öltöztetem?

2011. szept. 24. 07:58
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Az időjárás számít, de egyes évszakoknak elég meghatározó jellegű időjárása szokott lenni.

Gondolom azért kérdezed, mert vannak olyan kérdések ahol "téli babát" meg nyáron születő babát említenek.

Valamelyest eltérhet a kelengye lista, pl nyáron születő babának nem veszel bundazsákot, mert nem tudhatod,hogy mire tél lesz mekkora kell, viszont van egy csomó praktikus nyári cucc (nem csak ruha) ami egy első gyermekes anyukának lehet hogy eszébe sem jut.

Ráadásul később, jó pár hónappal a születés után már anyukáknak is van némi gyakorlata, meg a védőnő is segít,hogy mi lenne a praktikus, de az elején még a baba is érzékenyebb a hőmérsékletre-kényelemre, és az anyuka sem tud annyit, mint kelene esetenként. Ezért fontos,hogy milyen évszakban születik.

2011. szept. 24. 08:01
 7/11 A kérdező kommentje:
A második válaszoló teljesen félreértette a kérdésem. Köszönöm a válaszokat!
2011. szept. 24. 08:02
 8/11 anonim ***** válasza:
07:58,Nem tudom felétek milyen idő van de ha olyan mint nálunk(É. Magy.o.) akkor ez szerintem kevés ruha egy fekvő csecsemőre.
2011. szept. 24. 09:17
 9/11 anonim ***** válasza:

7:58!

Én is így öltöztetném, ahogy te! Nekem is soknak tűnik a másik variáció!

2011. szept. 24. 10:11
 10/11 anonim ***** válasza:

Azért öltöztettem így fel, mert a gyerek hőtűrő-képessége és az időjárás függvényében ez tűnt optimálisnak - viszont a réteges öltöztetés nagy előnye, hogy szükség esetén le lehet vetkőztetni. Tehát ha úgy ítéltem volna meg, akkor a kardi, póló, de akár még a rugi is lekerülhetett volna róla. De elkelt rajta, főleg, mivel moccanatlanul aludt véges végig.

Inkább ráadok eggyel többet amit aztán le lehet venni, minthogy áthűljön... és bár magamtól is így gondolta ma kezdetektől, de a védőnőm meg a dokim is ezt mondta anno. Nem az a baj, ha túl van öltöztetve, hanem az, ha ezt nem veszi észre és nem korrigálja a szülő.

De gondoljátok, ahogy ha a két szaladgáló nagyobb így 2-3 réteg ruhában érezte jól magát, akkor a fekvő kicsinek melege volt? Ugyan már...

Egyébként mivel nem voltatok ott és fogalmatok sem volt a hőérzetről, amit a szél igencsak lehúzott, azért úgy gondlom, hogy nem kéne minősíteni az öltözéket amit rájuk adtam.

A válaszom mindenesetre kimerítőbb volt a kérdés tekintetében, mint az egy mondatos fikázások, lévén, hogy én legalább írtam arra vonatkozóan, hogy szerintem mit kell figyelembe venni: időjárás és gyerek igénye.

2011. szept. 24. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!