Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek feltétlenül a...

Szerintetek feltétlenül a hátrányára válik egy gyermeknek, ha nem bízza a szülő senkire, csak ők vannak vele?

Figyelt kérdés
Nyilván nekem is, meg a kicsinek is jobb lenne, ha nem így lenne, de nekem is, páromnak is messze laknak a szüleink, testvéreink, soha senki nem volt, akire rábíztuk volna. Most 16 hónapos, barátságos baba, és én egyáltalán nem bánom, hogy mindig velem van. Amit sajnálok az az, hogy ritkán látja a rokonait (szüleinket, testvéreinket), és mire feloldódna, vége a látogatásnak.
2011. szept. 22. 20:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig bocs.

Én ilyen ill. mi ilyen helyzetben vagyunk külföldön ráadásul. Se család, se közeli rokon, és nem vagyok híve a megkérek egy barátnőt dolognak.

Gyerekek most lettek 5 és 7 évesek, a nagyszülőket nyaranta látják otthon, többet tudunk lenni, így megszokják őket, amivel nem is volt gond sose. Gyerekekkel itt játszanak játszón, ez nem volt gond. A nagyobbiknál mikor oviba került, nehéz volt az első néhány nap, de szerintem nincs köze, hgoy nincs segítségünk, nem szokott meg másokkal ellenni nélkülünk, hanem csak a szokásos szeparációs probléma volt. Megszerette hamar. Barátságosak, emberszeretőek, osztoznak, stb. Először néhány hónapja volt, hogy megkértem egy jó barátnőt akinek szintén van gyereke, hgoy vigyázzon rájuk két órát, nem volt semmi gond, pedig nem találkozunk túl sokszor, de azért ismerik persze.

Inkább ami a gond, hogy a férjem és én köztem a kapcsolat nem oly szoros, mint volt, mert mindig a gyerekek az elsők mindkettőnk szemében, és mivel mindig itt vannak mikor nem ovi, suli, akkor együtt vagyunk, és nem jut egymásra. Az, hogy ketten elmenjünk történt meg egyszer ennyi idő alatt. Ennél több kellene, A ti kapcsolatotokra vigyázzatok nagyon, a gyerekek jól lesznek, csak ne zárjátok el senkitől őket, nevelgessétek szépen, és hagyjátok szocializálódni.

Szóval a gyerek szempontjából én semmiféle hátrányt nem látok, de ettől van akinél lehet.

2011. szept. 25. 01:54
 12/12 anonim ***** válasza:

Lassan 3 éves a lányom, most fog menni oviba.

Két kezemen meg tudom számolni, hogy a 3 év alatt hányszor vigyáztak rá nagyszülők, ráadásul még SOHA nem aludt máshol, mint itthon VELÜNK (férjem+én).

Dolgoznak a nagyszülők, messze vannak, stb. testvérek, nagynénik, más rokonok nincsenek...

De a lányom annyira nyílt és barátságos, hogy szerintem 1. nap haza fog engem küldeni a oviból, így borítékolom, hogy nem lesz szükség hosszú beszoktatásra.

Minden nap járunk társaságba, sétálni, játszótérre, tudja, hogy megbízhat bennem.

Egyáltalán nem volt hátrányára, hogy rá soha nem vigyázott senki rajtam kívül (és persze apán kívül).

2011. szept. 25. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!