Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van valami széklet puhító...

Van valami széklet puhító tippetek babáknak?

Figyelt kérdés
Kislányom 10 hónapos nagyon bogyós a széklete, próbáltam ételekkel puhítani, minden nap eszik gyümölcsöt, natúr joghurtot, iszik 3dl- folyadékot minimum, de általában annál is többet.Nem ételekre vagyok kíváncsi, mert a szilva se segít neki meg a kamilla tea se(azt meg se nagyon akarja inni), hanem valami homeopátiás dologra, vagy valami cseppre.Sírni nem sír, csak percekig erőlködik, mire kijön 4-5 kavicsnyi kaki, és tegnap már egy pötty vért is láttam a pelusban, gondolom a kemény kaki felsértette szegénynek.1 hét múlva megyünk dokinéniehz, akinek már mondtam ezt a gondunk, de nem mondott rá semmit,és ha itt kapnék konkrét tippeket, akkor kész-tények elé állítanám, hogy ezeket használhatnánk e a lányomnál.
2011. szept. 21. 12:44
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Igen, a sok folyadék tudom, hogy segítene, a tápszerrel kb meg van a napi 1l, de ha teát meg vizet kap,akkor nem iszik többet, ha babagyümölcs ital van, abból persze kell neki a több, de azt meg azért nem akarom, hogy csak azt igya éjjel nappal minden nap.
2011. szept. 21. 12:59
 12/18 anonim ***** válasza:

Mi pont a múlt héten voltunk a lányommal ilyen gonddal dokinál.(Bár az én csemetém nagyobb.)Ő is eszi a gyümit, eszi a sok főzeléket, de hiába.A doki mondta, hogy naponta adjak nyugodtan gyümölcslevet tízórai mellé vagy uzsira, mert csak a vizet issza, de abból alig 6 dl-t naponta.Az igen kevés.Hát ez sem sokat segített, de a pikwick filteres gyerektea igen.Megiszik belőle naponta egy liter, mert annyira ízlik neki.Így helyrejött a széklet.Aztán még vettem Vitacolant a gyógyszertárban.(Sajna a dobozán az van, hogy egy éves kortól.)Lehet, hogy az is hatásos volt az emészésére, mert csak két napja adom, de igen jó lett a széklet.Hurrá!

Jah, vettem aszaltszilvalevet, mert állítólag az is nagyon hatásos, de csak belenyalt.Én ittam meg:D

Még annyit, hogy a mi dokink homeopátiás orvos, de erre a gondra valamiért nem ajánlott bogyót, pedig mindig az az első neki.

2011. szept. 21. 13:09
 13/18 anonim ***** válasza:

Az Activiát a Danone sem ajánlja 2 éves kor alatt, a saját honlapján!!

Első voltam.

2011. szept. 21. 13:25
 14/18 anonim ***** válasza:
időnként az én kisfiamnak is előjön a bogyózás,meg a brutális szorulás is.akkor laevolacot adok neki,meg vagy baracklevet vagy narancslét.mind a 2nek hajtó hatása van,de csak rostosat(sio,cappy,stb)ezek 1-2 nap után teljesen helyrehozzák.ja ilyenkor csak azt issza egész nap folyadékként.
2011. szept. 21. 15:33
 15/18 anonim ***** válasza:
egyébbként én sem várnék a helyedben még 1 hetet.vagy menj a dokihoz a törpikével,vagy menj a patikába.ott adbnak neked tanácsot.remélem mielöbb megoldódik a kakigondotok
2011. szept. 21. 15:34
 16/18 anonim ***** válasza:

Az activiás vagyok, mármint aki azt ad a fiának. Nem két évet ír, hanem egyet, mondjuk mi már elkerültük.

"Egy éves életkor alatt, ahogy minden tejtermék esetén*" Mondjuk én úgy tudtam, h joghurt mehet 9-10 hónapos kortól. Na mindegy, ez is lehet egy fogás, h a kisebb, de drágább termékeket vegyük, ami kimondottan gyerekeknek való és a fiam szembe köp vele, mert nem ízlik neki...:)

Nekem ami még bejött amúgy kisebb korban az a házi gyümölcslé. Itthon csináltam neki friss gyümölcsből. Azt kapta teával felváltva. De nekünk egy időbe a tápszer is fogta a hasát. Amíg nem tért át a napi 1x-i tápszerre addig nagyon megszenvedtünk vele.

A leavolac amúgy sok mindenkinek használ, hátha nálatok is! Vki még írta a glicerines kúpo is. Én azt már csak nagyon legvégső esetben adok neki.

2011. szept. 21. 22:50
 17/18 anonim ***** válasza:

13:09-es vagyok.Ma mondta a dokink, hogy a lányomnak a Vitacolan vitamin segített.Szokták székrekedéses gyerekeknek is javasolni.Egész télen adható vitaminszirup.

Nem tudom, te adhatnád-e a 10 hónaposodnak, ha csak egy éves kor van a dobozán.Az orvos bizti segít.

2011. szept. 22. 13:38
 18/18 A kérdező kommentje:
köszi nektek, már reggel adtam neki leavolac szirupot, 3. kakija már kezd alakulni ma, az első kettő még bogyós volt.Igaz eddig napjába egyszer kakilt, de már ez is haladás, hogy puhul:)
2011. szept. 22. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!