Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Éreztétek már úgy nem törödtök...

Éreztétek már úgy nem törödtök eleget a picivel a sok házimunka miatt?

Figyelt kérdés
Nekem most büntudatom van 14 hónapos kislányom most kezd lépegetni,néha elgondolkozom lehet hogy az a baj sokat volt a járókában és azé nem tudott úgy erősödni! Csak a szobába van szönyeg este fele értem rá bemenni játszani vele.
2009. ápr. 24. 15:40
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem ettől van. Épp most olvastam, hogyha sokat van a gyerek járókában, akkor hamarabb tanul meg állni, mivel nincs elég helye kúszni-mászni. Ebből nekem az következik, hogy járni is hamarabb tanul meg. Tehát az, hogy most tanul járni, nem azért van, mert keveset játszol vele. Egyébként engem azért szúrtak le, mert a 7 hós fiam sokat szopizik és hogy hogyan csinálhatom mellette a házimunkát... Nem mondom, hogy patyolat a lakás, de azért mindennap csinálok valamit. Mostanában kezdett a kisfiam magában eljátszani a játszóhelyén, így már kicsit könnyebb. Ne legyen bűntudatod, egyszerre nem lehet mindenhol helyt állni! Nekem a gyerek fontosabb mint bármi más, így nem érdekel, hogy a lakás nem ragyog egyfolytában. Ha esténként játszol a gyerekkel egyébként az is elég, örülj, hogy elvan egyedül, én 1 percre sem tudtam magára hagyni. Ha meg úgy érzed, hogy többet szeretnél foglalkozni vele, rakd félre a háztartást és játsz a babáddal! De ne legyen bűntudatod! Tégy a szíved szerint!

Boldog babázást!

2009. ápr. 24. 15:48
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon nagyon sokat vagyok vele,szval nem éreztem.A nagy fiam már 17 éves,így sokat tudok a picivel(11 hó)lenni.Magamnak rendelem a kaját,a fiúknak(férj+nagy gyerek)2 naponta főzök,most h jó idő van a kint sütögetünk(mindig van bepácolva hús).Takarítani a fiúk szoktak vasárnap délelőtt(nagy a ház,120 nm),addig én megfőzök.A mosást 2 perc bedobni,vasalni este szoktam,amikor a pici már alszik.Addig is tudunk beszélgetni a férjemmel.Bárhova megyek(fodrász,manikűr,vásárlás,posta stb.) én viszem a kicsit(hála az égnek van kocsim),ha délután vagy hétvégén megyünk vhova a nagy is velünk tart(ha van kedve,és nincs más programja).Én nem szoktam másra bízni-a nagyszülők átjönnek,ha babázni akarnak,még nem aludt náluk vagy máshol-de ettől függetlenül mindenre van időm.A legtöbb persze rá.És én szeretnék még egy babát...
2009. ápr. 24. 15:52
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Picit jobb a lelkemnek! Én is félreteszem érte a házimunkát vagy bármit ha szüksége van rám! Csak télleg úgy éreztem én vagyok a hibás a járás miatt! Mert két ismerösömnek is a gyereke egész nap kuszik-mászik,feláll és 12 hónaposra minkettő szaladt! Azt hittem azé mert ők jobban tudtak erősödni! Most meg piszkálnak hogy a lányod még nem megy stb.
2009. ápr. 24. 16:13
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

közhely következik: minden baba más ütemben fejlődik. : ) ne okold magad, és ne hagyd, hogy piszkáljanak, biztos a te babád is tud olyat, amit az övék még nem.

gondolj bele, hogy mennyi drogos/alkoholista/stb szülő van aki sz.rik a gyerekre, mégis megtanulnak járni.

2009. ápr. 24. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!