Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon nagy dolog az, ha a...

Nagyon nagy dolog az, ha a szülőkön kívül a nagyszülők is szeretnék néha felvenni a kisbabát, amikor sír?

Figyelt kérdés
A babánk még csak három hetes múlt,szokott sírdogálni, de az anyukája nem szereti, ha valaki felveszi, pedig nálam mindig megnyugszik, nem csinálok semmit vele csak az ölembe teszek egy kispárnát, ráfektetem hasra és simogatom a kis hátát!Ugy gondolom ezzel nem kapatom el, hanem megnyugtatom.
2011. szept. 19. 00:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ez nagyon egyszerű. Nem írok regényt, csak a lényeget:

Kérdezd meg az anyukát, hogy "Felvehetem és megpróbálhatom megnyugtatni most én?"

Ha igent mond, tedd. Ha nemet, akkor ne tedd. Tudod, a segítség és a túlbuzgóság/tapintatlanság között van egy alapvető különbség: a SEGÍTSÉG az, amit kérnek.

Minden anya szeret maga gondoskodni az első hetekben a babájáról, ne vedd el ezt tőle! Egyetlen édesanya sem örül neki, ha ő szeret valamit csinálni az újszülöttjével de a túlbuzgó rokon megfosztja ettől segítség címszó alatt.

Tudom, a nagyik is imádnak babázni. De a nagyi már legalább egyszer babázott, most a friss anyukán a sor! Ne feledd: segítség, ha kérik, tapintatlan túlbuzgóság, ha nem, tehát a varázsige: kérdezz, mielőtt cselekszel!

2011. szept. 19. 11:54
 12/13 anonim ***** válasza:
11.54. vagyok, természetesen vannak anyukák akiket nem zavar, de én kifejezetten a menyedre gondoltam, ha őt zavarja, akkor teljesen mindegy ha a netező Jucikát nem zavarta. Vagy a netező Pirike kifejezetten örült. Most a menyedről van szó, ha ő nem örül, akkor nem örül, nem egyformák az anyukák. Lehet hogy ő nem feladatként éli meg amiben segítségre szorul, hanem ő akarja megtaulni egyedül mert szeretné kiélvezni ezt a csodás korszakot.
2011. szept. 19. 11:58
 13/13 anonim ***** válasza:

"Én is ilyen voltam az első babámmal (a másodikkal már nem), sajnos az én anyósom nem volt ilyen megértő, rengeteget bántott és bánt azóta is, emiatt romlott meg a kapcsolatunk :(

Én azért csináltam, mert vmi hihetetlen erős anyatigris ösztön lett úrrá rajtam és minden másodperben a babámmal akartam lenni. mindent én akartam csinálni, emlékszem egyszer úgy jött ki a lépés,hogy anya szerette volna pelusozni és még azt sem engedtem. Amikor más vette fel megnyugtatni akkor úgy éreztem,hogy "na, nem ölelhetem meg, nem tudja a baba,hogy itt vagyok én is". "Most azt hiszi ügyesebben megnyugtatta,mert megnyugodott nála, pedig nálam is megnyugszik" Aztán persze később jöttek rá olyan érzések is, hogy "nem tartja tiszteletben az anyu/anyósom,hogy mit kértem tőlük" - mert felvehetik,de olyankor tegyék, ha nem tudok menni"

Nehéz. várj egy kicsit, le fog ez csengeni nála,ahogy nő a baba (nálam a mozgáskezdetig tartott - amikor elkezdett kúszni már én is lazább voltam). Légy empatikus, dicsérd sokat a menyed, mosolyogj rá. ennél többet most nem tehetsz. Meg kell erősödnie anyaként, már ő is asszony lett. Saját családjuk lett,aminek ő látja majd el a női szerepeit. Ő is anya lett,mint te, és abban a családban mostantól ő az anya, nem a nagymamák. Nehéz ezt a dolgot leírnom, talán érted. ha érzi,hogy elfogadod a kérését, tiszteletben tartod őt és nem adsz kéretlen tanácsokat, ellenben dicséred, néha megkérdezed kelle- valamit hoznod. segítened már azzal biztosan sokat segítesz neki.

(Anyum így viselkedett és sokkal hamarabb bíztam benne babaemelgetés terén is és még szorosabb,jobb lett a kapcsolatunk, pedig előtte is nagyon kiegyensúlyozott kapcsolatunk volt)

Szerinted ez a válasz hasznos.

A válasz írója 91%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 07:35"

Annyira, de annyira jól megfogalmaztad!!! Én is így gondolom. (11.54. még mindig, csak ez megragadta a szemem)

2011. szept. 19. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!