Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem kíváncsiak a nagyszü...

Miért nem kíváncsiak a nagyszülők az unokákra?

Figyelt kérdés

Olyan furcsa,amíg nem született gyerekem,azt hittem,és azt láttam a környezetemben is,hogy a nagyszülők élnel-halnak az unokákért és azért vannak sokat jelen és segítenek mert ez nekik is jó. Erre föl,nálunk a szüleim még csak hagyján,bár ők messze laknak tőlunk,200 km re,de az anyósom akivel egy városban élünk,gyakorlatilag alig látja az unokáját,ha mi nem visszük,nem látja.3-4 hétig ha nem megyünk,akkor közli,hogy ő alig látja.

Komolyan a gyereket sajnálom,mert Ő ennél többet érdemel(ne) :(

Másnál is van így?

2011. ápr. 30. 19:45
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

Nem, sírnak is, hogy maguknak szülték a gyereket, nagyszülőknek semmi köze hozzá. És mit képzel anyós, hogy látni szeretné gyakran.

örülj, hogy te ilyen szerencsés vagy, senki nem kiváncsi a gyerekedre. Élhettek magatok egy családként.

2011. ápr. 30. 19:52
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia! Nincs köztetek valami feszkó? Én nem bírom anyóst-apóst levakarni, mégis mit írjak minden nap egy 1 hónapos gyerekről. :D De megértelek, ez a másik véglet. Én csak azt tudom elképzelni, hogy nem elégedettek valamivel, vagy köztetek van/volt valami, ami miatt kerülnek, vagy nem tetszik nekik valamilyen gyereknevelési elvetek. Vagy maga az a tény, hogy babátok van.
2011. ápr. 30. 19:54
 3/10 anonim ***** válasza:
Én nem látom olyan rossznak ezt a helyzetet. Szerintem az anyósod csak nem akar beavatkozni az életetekbe. Találjatok minden héten egy napot, amikor átmentek és meglátogatjátok a mamát. Az én nagyszüleim is egy falun belül laktak, de váratlanul egy sem jött el, de ettől még jó volt közöttünk a kapcsolat.
2011. ápr. 30. 19:56
 4/10 anonim ***** válasza:

Hány éves is az anyósod?? Mert ha aktív és dolgozik,akkor nem csodálkozom,hogy örül,ha pihenhet,meg ellátja a háztartást.

És ha ott lenne a nyakadon 2 naponta és beleszólna mindenbe,az jobb lenne,mert éppen nyugdíjas és ráér.

Próbáld megoldani,hogy 2 hetente lássa,és hidd el,nem kötelező útálni az anyóst.

2011. ápr. 30. 20:02
 5/10 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk ugyanez van. Mondjuk mi anyukámmal élünk, de ha nem vele élnénk akkor is jönne max hetente hogy lássa az unokáját. Apám is szokott jönni 1 héten kb 3x. (elváltak szüleim) Viszont drága anyósomék csak akkor látják ha mi megyünk. 7 hónapos a kislányom és csak 1x jöttek el, mikor megszületett de akkor is el kellett értük menni kocsival, meg haza is kellett vinni őket. De ha már 2-3 hétig nem megyünk akkor állandóan hívogatják páromat hogy ugyan vigyük már ki a babát mert olyan ritkán látják. Követelőzni azt nagyon tudnak, de az hogy esetleg buszra ülnének és eljönnének az már lehetetlen. Mondjuk nem is bánom hogy nem jönnek, mert nem igazán szeretem őket de ez más téma. Párom kiment 2 hete külföldre dolgozni, még csak fel se hívtak azóta. Lehet majd akkor látják a babát mikor párom hazajön :) Addig is nyugi van :)
2011. ápr. 30. 20:03
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem és ez így nem hiszem, hogy normális, akár van feszkó akár nincs. Az anyósomék messze laknak, így csak 2 havonta látják az unokájukat, pedig jó lenne gyakrabban találkozni. Anyukámhoz minden héten legalább egyszer elmegyünk, átlagosan 2 hetente 1 napot vigyáz is rá, amikor mi a férjemmel kikapcsolódunk egy kicsit.

Sok dologról elmondja a véleményét, néha bosszant is egy kicsit, de meghallgatom aztán eldöntöm, hogy megfogadom-e. Próbálom fenntartani ezt a jó viszonyt, mert az ember tisztelje a szüleit és fogadja el őket olyannak amilyenek, különben a gyerek issza meg a levét.

Én ebben hiszek. A gyermekednek szüksége lenne a nagymamájára. Üljetek le és beszéljétek meg mi az oka annak, hogy nem akarja gyakrabban látni az unokáját.

2011. ápr. 30. 21:33
 7/10 anonim ***** válasza:

nálunk is hasonló.

anyám a legdurvább, ő már akkor kiakadt mikor megmondtuk, hogy babát várunk. kérte, hogy vetessem el mert Ő MÉG FIATAL? HOGY NAGYMAMI LEGYEN :O

(tervezett baba, 8 év együttélés után...)

azt hiszem itt meg is romlott a kapcsolatunk. 2-3 hetente jön hozzánk egyéb okok miatt, igyekszik akkor jönni amikor alszik. ha ébren van megpuszilja de semmi egyéb. igaz ajándékot mindig hoz neki, talán ezzel akarja kompenzálni.

anyósom szereti az unokáját, nagyon örül neki amikor visszük de jönni nem jön. eddig 2x járt itt, 1,5 éves a babám. sokat dolgozik, mindig fáradt, sok a dolga, így havonta egyszer vagy kétszer visszük.

apósomat hidegen hagyja, talán majd ha tud vele kezdeni valamit. apukám rajong érte, de azért az nem ugyanaz :( abban bízunk párommal, hogy apukámnak sikerül olyan párt találnia magának aki családcentrikus és akkor lenne egy bónusz nagymamink aki törődik is az unokájával!

nekem az volt a legfurcsább mikor itt olvastam, hogy mennyien panaszkodnak, hogy az első hetekben a nagymamák odaköltöztek meg nem tudtak hármasban lenni mert mindig ott voltak. na nálunk az első 6 hétben anyám háromszor volt nálunk, anyósom egyszer.

2011. ápr. 30. 21:56
 8/10 A kérdező kommentje:

A normális válaszokat köszönöm. (ugy látszik agresszív flegma válaszolók mindig kell hogy legyenek)

Nos,az anyósom 60 elmúlt,makk egeszseges,es csak alkalomszeruen dolgozik,amikor ő akar.A varos 2 vegen lakunk,a ferjem elviszi az autot amikor dolgozik,igy napkozben nincs autom.Ennek fenyeben nem ertem,miert nekem kellene babakocsistol,csomagostol buszra szallni es elmenni hozza,amikor o ezt konnyedebben megtehetne.

Hetvegente pedig ahelyett hogy normálisan hivna,kozli h o nem latja a gyereket.

Nem hiszem h ez mas normális csaladban igy mukodne.

ja,es az egy dolog h nem latogat meg kifejezetten minket,de mikor kocsival erre jart,akkor sem ugrott be.Egyebkent a ferjem mondta is mar neki,h o is eljohet am neha hozzank.Lusta. Annyira azert nem erdekli.

2011. ápr. 30. 22:26
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez szomorú, de sajnos a szeretetet kikényszeríteni nem lehet. Ha a gyereked így nő fel akkor megszokja majd, hogy ilyen a nagymamája. Remélem egyszer majd rájön az anyósod, hogy rosszul áll hozzá, csak akkor már nehogy késő legyen.
2011. ápr. 30. 22:49
 10/10 anonim ***** válasza:
Az anyósok ilyenek.Amikor mi voltunk kicsik is ugyanez volt baja az anyumnak,hogy az apám anyja mindig izélt hogy sosem megyunk ki hozzá,de ő ha itt járt a városban sem jött mihozzánk.Szerintem nem akar zavarni.
2011. máj. 1. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!