Miért nem kíváncsiak a nagyszülők az unokákra?
Olyan furcsa,amíg nem született gyerekem,azt hittem,és azt láttam a környezetemben is,hogy a nagyszülők élnel-halnak az unokákért és azért vannak sokat jelen és segítenek mert ez nekik is jó. Erre föl,nálunk a szüleim még csak hagyján,bár ők messze laknak tőlunk,200 km re,de az anyósom akivel egy városban élünk,gyakorlatilag alig látja az unokáját,ha mi nem visszük,nem látja.3-4 hétig ha nem megyünk,akkor közli,hogy ő alig látja.
Komolyan a gyereket sajnálom,mert Ő ennél többet érdemel(ne) :(
Másnál is van így?
Nem, sírnak is, hogy maguknak szülték a gyereket, nagyszülőknek semmi köze hozzá. És mit képzel anyós, hogy látni szeretné gyakran.
örülj, hogy te ilyen szerencsés vagy, senki nem kiváncsi a gyerekedre. Élhettek magatok egy családként.
Hány éves is az anyósod?? Mert ha aktív és dolgozik,akkor nem csodálkozom,hogy örül,ha pihenhet,meg ellátja a háztartást.
És ha ott lenne a nyakadon 2 naponta és beleszólna mindenbe,az jobb lenne,mert éppen nyugdíjas és ráér.
Próbáld megoldani,hogy 2 hetente lássa,és hidd el,nem kötelező útálni az anyóst.
Nem és ez így nem hiszem, hogy normális, akár van feszkó akár nincs. Az anyósomék messze laknak, így csak 2 havonta látják az unokájukat, pedig jó lenne gyakrabban találkozni. Anyukámhoz minden héten legalább egyszer elmegyünk, átlagosan 2 hetente 1 napot vigyáz is rá, amikor mi a férjemmel kikapcsolódunk egy kicsit.
Sok dologról elmondja a véleményét, néha bosszant is egy kicsit, de meghallgatom aztán eldöntöm, hogy megfogadom-e. Próbálom fenntartani ezt a jó viszonyt, mert az ember tisztelje a szüleit és fogadja el őket olyannak amilyenek, különben a gyerek issza meg a levét.
Én ebben hiszek. A gyermekednek szüksége lenne a nagymamájára. Üljetek le és beszéljétek meg mi az oka annak, hogy nem akarja gyakrabban látni az unokáját.
nálunk is hasonló.
anyám a legdurvább, ő már akkor kiakadt mikor megmondtuk, hogy babát várunk. kérte, hogy vetessem el mert Ő MÉG FIATAL? HOGY NAGYMAMI LEGYEN :O
(tervezett baba, 8 év együttélés után...)
azt hiszem itt meg is romlott a kapcsolatunk. 2-3 hetente jön hozzánk egyéb okok miatt, igyekszik akkor jönni amikor alszik. ha ébren van megpuszilja de semmi egyéb. igaz ajándékot mindig hoz neki, talán ezzel akarja kompenzálni.
anyósom szereti az unokáját, nagyon örül neki amikor visszük de jönni nem jön. eddig 2x járt itt, 1,5 éves a babám. sokat dolgozik, mindig fáradt, sok a dolga, így havonta egyszer vagy kétszer visszük.
apósomat hidegen hagyja, talán majd ha tud vele kezdeni valamit. apukám rajong érte, de azért az nem ugyanaz :( abban bízunk párommal, hogy apukámnak sikerül olyan párt találnia magának aki családcentrikus és akkor lenne egy bónusz nagymamink aki törődik is az unokájával!
nekem az volt a legfurcsább mikor itt olvastam, hogy mennyien panaszkodnak, hogy az első hetekben a nagymamák odaköltöztek meg nem tudtak hármasban lenni mert mindig ott voltak. na nálunk az első 6 hétben anyám háromszor volt nálunk, anyósom egyszer.
A normális válaszokat köszönöm. (ugy látszik agresszív flegma válaszolók mindig kell hogy legyenek)
Nos,az anyósom 60 elmúlt,makk egeszseges,es csak alkalomszeruen dolgozik,amikor ő akar.A varos 2 vegen lakunk,a ferjem elviszi az autot amikor dolgozik,igy napkozben nincs autom.Ennek fenyeben nem ertem,miert nekem kellene babakocsistol,csomagostol buszra szallni es elmenni hozza,amikor o ezt konnyedebben megtehetne.
Hetvegente pedig ahelyett hogy normálisan hivna,kozli h o nem latja a gyereket.
Nem hiszem h ez mas normális csaladban igy mukodne.
ja,es az egy dolog h nem latogat meg kifejezetten minket,de mikor kocsival erre jart,akkor sem ugrott be.Egyebkent a ferjem mondta is mar neki,h o is eljohet am neha hozzank.Lusta. Annyira azert nem erdekli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!