Nem gondoljátok, hogy jó lenne összefogni? Akinek nincs
segítsége, de van 1-2 kisgyereke?
Elozo valaszolo: a gyerekeket ugyanugy "szoktatni" kell, mint a bolcsi-ovi eseteben. Eloszor csak 10percre eltunni, aztan 20 percre, kb ket het alatt ugyanugy megszokjak, mint a bolcsit vagy az ovit. Ott is csak a beszoktatasi ido utan hagyhatod ott. Attol, hogy rokon vagy sogorno, attol a gyereknek meg egy szokatlan helyzet any nelkul maradni. Az elso idoben az en fiam a sajat anyummal - nagyival - nem akart megmaradni, volt is belole sertodes. Pedig egyszeru: szoktatas kerdese...
2011. szept. 20. 05:47
Utolsó előtti vagyok. Anyámékkal és anyósomékkal simán elvan a gyerekem 2-3 órákat is, szoktatva van ahhoz, hogy másokkal legyen. Hogy a sógornőmmel miért nem marad meg a játszótéren? (Folyton sír, hogy anyaaaa!!!) Nem tudom.
2011. szept. 20. 09:00
Biztos meg lehetne ezt csinálni. De:
én (nem is lakom ott), de nem jelentkeznék erre így interneten keresztül. mégiscsak "idegen" akire rábízom a gyerekem.
tehát egy marad: beszélgetni és beszélgetni azokkal az anyukákkal, hátha elmélyül kellően a kapcsolat köztetek és akkor működhet
2011. szept. 20. 09:57
Én nem Budapesten lakok,de nem bíznám rá egy idegenre a gyerekeimet,és más gyerekét.gyerekeit sem vállalnám el szívesen,mert egy pillanat alatt megtörténhet a baj,és és nekem elég az én gyerekeim után rohangálni,nem még más gyereke után. 19hós ikrek anyukája.
2011. szept. 20. 13:00
én a 13 kerületben lakom.4 hónapos babával,fiú.
2011. szept. 20. 14:13
Mi Rákospaoltán lakunk. Az a baj ezzel hogy tényleg nem bízza rá csak úgy a gyerekét az ember egy idegenre. Gondolj csak bele aki szityot keres még az is ismerőst vagy valakinek az ismerősét választja. De a gondolat jó. Én is egyedül vagyok egész nap a lánykámmal és néha jól jönne egy kis segítség. De max úgy aki vugyázna rá átjönne és én tudnám a dolgomat csinálni ő meg figyelné és szaladgálna utána az udvaron és nem nekem kéne kétfelé figyelnem. Ez is kikapcsolodás és nagy segítség lenne :)
De már én is vigyáztam egy a lányommal egy idős kislányra.
2011. szept. 20. 17:11
Akkor talán a legkézenfekvőbb az lenne,ha mondjuk holnap én mennék át Zsuzsihoz (ez most csak kitaláltam,nem tudom,van-e köztetek Zsuzsi) és amíg ő főz,tereget,ablakot pucol addig én játszanék a gyerekével meg a sajátommal.Néhány nap múlva pedig "Zsuzsi" jönne át hozzám a gyerkőcével,és amíg én főzök,kertet takarítok vagy ilyesmi,addig ő játszana a két kicsivel...Szerintem sokunknak ez hatalmas segítség lenne!!
2011. szept. 21. 07:00
Akkor mikor, kinél találkozunk? :)
2011. szept. 21. 21:49
Mondjuk nálam MOST!!!!!!!! :-)
2011. szept. 22. 07:30
20/21 A kérdező kommentje:
Rákos palotán lakom és az M3-mas melletti ovival szemben szoktunk játszani a játszótéren. Én sem úgy gondoltam, hogy holnap összefutunk és otthagyom a kislányom, vagy fordítva.:) Az én babám is nagyon anyás, de "jó társaságban" elmarad 1-2 órát: a gyül. babamegőrzőben, a keresztlányaimmal(csak ők 250 km-re laknak, a mamával is, de ő nagyon izgul, és én is amikor vele van, mert már nagyon idős). Biztos, hogy szoktatni kellene a babákat és az is biztos, hogy jót tenne nekik ez a változatosság. Nem tartok attól, hogy más gyereké(i)re kellene vigyázni. Pedagógus vagyok, van tapasztalatom, de szerintem a legtöbb anyuka ösztönösen megtalálja a hangot más gyerekével is.
Kapcsolódó kérdések: