Május 7-én lesz 4 hónapos a kisfiam.1 hete tápszert eszik, nagyon kevés a tejcsim már neki. Mivel helyettesítheném? 1 hét alatt elfogy a 2000 ftos tápszer.
A Nestlé ezeket ajánlja 4 hónapos kortól (mind gluténmentesek): kerti zöldségek, sütőtökpüré, körte, alma banánnal, őszibarack-banán rizzsel.
Ha nem akarsz üvegeset adni, ezeket otthon is elkészítheted.
Nagy babaszakácskönyv szerint 4-6 hósnak: almapép, szőlőpép, répapüré, céklafőzelék, őszibarack-turmix, burgonyapüré.
4 hósan én mindent anyatejjel keverve adtam, fűszerek nélkül. A nagy babaszakácskönyvvben vannak konkrét receptek a fentiekre, PDF formátumban el tudom küldeni neked, ha kéred, írj privit! :-)
Sajnos én épp így jártam.
Almával kezdtük (először csak a levét kóstoltasd meg),ha nincs semmi akkor másnap már többet adhatsz neki.Figyelj a fokozatosságra!!!Utána jöhet a banán,(én narancslével adom mert megfogja a hasát)krumpli,répa,sütőtök,saláta.
Én nagyon ritkán adok neki bébiételt,mert nagyon egyszerű és gyors elkészíteni a kaját.A gyümölcsöt csak turmixolod.PL.:A krumplit és a répát megfőzöd,só és fűszer nélkül(!!!)és turmixolod.
Az én fiam imádja!!!Sok sikert,egy 4 hós baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!