Mikortól rakjam külön ágyba és milyen fajtába?
1éves babánk velünk alszik, még cicizik. Van hogy 2-3-4szer is megébred este,hogy cicizzen és/vagy hozzánk bújjon.
Aki együtt aludt a gyerekével, mikor rakta külön és milyen ágyba? Rácsos, vagy gyerekágy? Érdemes külön rakni, amíg megébred ennyiszer, vagy csak akkor, hogyha már átalussza az éjszakát?
hát 1 évesen elkezdeni külön szoktatni, az kész rémálom lesz az elején készülj fel! :)
én rendes ágyat vennék, aminek van leesésgátló az oldalán körbe, majd később leveszed.
Először altasd el magad mellett utána tedd át a gyerekágyba, ha felébred éjjel, próbáld meg megnyugtatni vagy szopiztatni és tedd vissza. és így tovább.....
Én pont forditva csinálnám. Heverőt vennék és fürdés után oda vinném egyből aludni úgy, hogy mellé fekszem. Én 13 hónaposan szoktattam át, előtte ölben, az esti tápszeren aludt el, utána raktam a rácsosba, de amint éjjel ébredt, addig orditott, amig át nem vittem közénk. 1 hét alatt megszokta, hogy ott kell aludni, de éjjel jött át saját lábán - immár orditás nélkül. Most 23 hónapos, kb 2 hónapja már nem szokott jönni, vagy ha át is jön, az apja visszakiséri, semmi orditás :) Csak azért nem engedem már közénk, mert közben itt az 1 hónapos tesó :)
Ami segithet: valami új ágynemű a kedvenc figurákkal pl. De: csak este legyen elöl, amikor alvás lesz. Magyarul olyankor látsszon, hogy az ágy alvásra való, nappal ne legyen rajta ágynemű, amikor játszásra használja az ágyat.
és akkor már átaludta az éjszakát?
mert nálunk még megébred hogy szomjas, de van hogy csak odabújik és cicizget egy picit.
arra gondoltam, hogy megvárom, míg átalussza az éjszakát és akkor utána, talán úgy könnyebb lenne.
heverőt hova raktátok?magatok mellé, vagy külön szobába?
A heverő a másik szobában van, a kiságya is ott volt. Ő
átaludta már előtte hónapokig az éjszakát, de 8 hónaposan egyszerűen nem tudtam visszaaltatni a rácsosban. Akkor kezdett újra ébredni éjjel.
Rácsosba semmiképp nem próbálnám már szoktatni, ha megszokta a szabadságot :) Talán az éjszakai evésről kellene leszoktatni, elég nagy már, és utána jöhetne a heverő-
Első vok:
A második válaszolótól kérdezném:
Ha heverőn alszik el az anyukája mellett és később az anyukája otthagyja, akkor leeshet a gyerek nem???
A leesésgátlós ágy egy ifjúsági ágy ami körbe van véve. nekünk 90x200 cm-es, tehát heverő nagyságú és oda tudok még én is feküdni mellé....
tehát nem értem mit csinálnál fordítva?
Szia!
Azt csinálnám forditva, hogy nem magam mellett altatnám el és vinném át, hanem egyből a helyén altatnám. Erre értettem :) A miénk simma heverő, semmi faxni, 30 éves, mint én :D Az én gyerek heverőm volt anno. A leesésgátló meg eddig a rácsoságy volt, amit mellé húztam, most meg, mivel abban benn a tesó (a mi szobánkba került), egy fotel van a nagyobbik gyerek ágya mellé tolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!