Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Paradicsomot hogy rakjam el...

Nacebee kérdése:

Paradicsomot hogy rakjam el télre?

Figyelt kérdés
most 8 hónapos a babó és télre jó lenne elrakni,h ne a boltit vegyem meg
2011. jún. 23. 16:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Főzve és paszírozva, mint nagyanyáink. :) (Sok mindent megtanultam, mióta babó van). Fagyasztva nagyon nem jó...
2011. jún. 23. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Legegyszerűbb, ha lefagyasztod, persze, ehhez nagy fagyasztó szükséges :) De ne most kezdd a télre való betárolást, hanem majd aug. végén, szeptemberben, akkor sokkal olcsóbb lesz és szabadföldi..
2011. jún. 23. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

nem most akarom csak eszembe jutott

első akkor úgy rakjam el mint ha simán házi lenne?

2011. jún. 23. 16:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha ételbe teszed, akkor fagyasztva ugyanolyan íze lesz, mint a frissből készítettnek... Évek óta (majd 20 éve csinálom).

Persze, ha levet akarsz, akkor itt egy ötlet: [link]

Mondjuk, én soha nem teszek tartósítót közvetlenül a befőttbe, lekvárra, télire eltett levekbe, hanem az üveg tetejére teszek egy celofánt, arra a tartósítót, majd újabb celofán vagy ha az üveg csavaros, akkor a csavar következik. Így kerül az üveg a kigőzölésre. Még soha nem romlott meg semmi, max, ha elpattant a befőttes gumi vagy rosszul tettem fel a csavart.

2011. jún. 23. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
milyen tartósítót raksz rá?hogy csinálod pontosan?
2011. jún. 23. 18:48
 6/7 anonim ***** válasza:
én egészben tettem el, de amikor kiolvad nagyon plöttyedt lett. igy sült húsra, ételekbe, gulyáslevesbe tetettem. télen a mama által csinált paradicsompürét adom neki.
2011. jún. 26. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Én írtam, hogy nem teszek magába a lébe (de semmilyen befőttbe, lekvárba se) tartósítót, hanem vagy a két celofán közé vagy a celofán és a csavaros fedél közé szórom. Itt olvashatsz erről bővebben: [link]

Ha barackot, körtét teszek el szeletelve, abba a vízbe, amib4e a megpucolt szeletek kerülnek, vagy pici borként vagy citromsavat teszek, hogy ne barnuljon meg a gyümölcs. Különben maga az eljárás,( mármint a befőttkészítésé) ugyanaz, mint a régi módszer: hámozás, cukrozás (én nem szoktam pl. a kajszit, őszibarackot sziruppal készíteni. Csupán meghámozom (pár percre forró vízbe dobom a már megmosott egész gyümölcsöt, így könnyen lejön a héja). Aztán darabolom, majd az üvegekbe teszem. A tetejére ízlés szerint teszek cukrot (mi nem szeretjük a nagyon édes dolgokat, így a gyümölcs érettségétől függően fél-1,5 evőkanál cukor), majd pici víz kerül rá, de ne legyen túl sok, mert gőzölés közben még a gyümölcs is enged vizet!). Aztán jön a celofán, rá a tárósító (szalicil vagy benzolát), majd a köv. réteg celofán vagy a csavar.

A paradicsomot is lehéjazom ( forró vízbe dobom, majd kiszedem), utána átengedem gyümölcscentrifugán. A levet lehet ízesíteni pici sóval, cukorral esetleg néhány zellerággal. Felteszem főni, addig fő, míg a habját elfövi. Utána lehet palackokba tölteni, majd ugyanúgy zárom le, mint minden mást.

Szoktam még hámozott paradicsomot is eltenni, ugyanezzel a technológiával...

2011. jún. 27. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!