Paradicsomot szeretnék a babámnak befőzni, Ti hogyan készítettétek?
Itt olvastam, hogy szoktak eltenni a babának paradicsomot, úgy hogy befőzik, s későbbre üvegekben tárolják.
Én még magunknak sem szoktam, szóval nem tudom hogyan kell, de szeretnék a babámnak eltenni pár üveggel.
S ha be szeretném vezetni a paradicsomot, hogyan adjam?
Azt tudom, hogy meleg vízbe áztatom, s úgy könnyebben lejön a héja.
A kimagozás érdekelne?
Kivágom vagy átpaszírozom. S ha nincs paszirozónk, akkor hogyan?
Én magunknak szoktam eltenni, de eszik a gyerekek is, igaz a kisebbik is már másfél éves. Azért leírom.
Én először kicsit előfőzöm, vagyis pár percre forró vízbe teszem, aztán kiveszem és hideg vízzel leöblítem. Lehúzom a bőrét,kicsit feldarabolom és felteszem főni. Kb fél órát-órát főzöm, attól függ mennyire érett. Leveszem a tűzről és botmixerrel pépesítem. Ha nem akarsz magokat, akkor ehelyett kell passzírozni(ezt lehet nagyobb luku szűrővel is). Forrón üvegekbe töltöm, 5 percre fejre állítom és száraz dunsztba teszem.
Én szoktam bele tenni még hagymát, fokhagymát és fűszereket is. Nálunk mindenki nagyon szereti, ez megy a pizzára, tészta mellé szósznak, de néha még paradicsomleves is lesz belőle.
én nem szarakodok vele :D
kivágom a csumáját, turmixgépbe rakom héjastul, magostul majd fazékba öntöm, jól átforralom kicsi sóval. üvegekbe teszek egy késhegynyi nátrium benzoátot.
az elkészítés utána már nagyon változó, lassan 2 éves a fiam, tehát mindent eszik, ha tésztához csinálok szószt akkor bazsalikomosan, oregánósan készítem, ha húsgolyóhoz akkor jó cukrosan, ha fasírthoz akkor nem is igen fűszerezem...
Az én fiam 7,5 hónapos, most fogom vele kóstoltatni, s szeretnék későbbre is eltenni.
A húsgolyót te hogyan készíted?
Egyszer csináltam, de a férjem válogatós és azért nem ette meg, mert nem volt benne rizs, de ami nekem van recept, ahhoz nem ír rizst.
nálunk a családba mindenki ugyanúgy teszi el.
jó érett paradicsomokat megmosni,ha hibája van kivágni,összedarabolni és jól szétfőzni.aztán átpasszírozni,újra felforralni az egészet és mehet forrón tiszta száraz üvegekbe.nálunk kis ásványvizes üvegekbe szoktuk eltenni.nem teszünk bele semmi ízesítő anyagot csak úgy natúron.ja egy kevés szalicil mehet bele.levesnek a gombóchoz,paradicsomos káposztához mindenhez jó.egy ládába szoktuk tenni jól bebugyoláljuk és ott hűl ki.
2. vagyok.
én is rizzsel csinálom. eheti is már a babád csak akkor csirkemellből csináld és ha tudod inkább te daráld le, hogy meg legyen mosva.
fél kilóhoz egy zacsi rizst keverek, pirospaprika, só, fokhagyma, vöröshagymakrém, gombócokat gyűrök és a forrásban lévő paradicsomlébe rakom, nagyon gyorsan megvan, a csirke meg főleg, fél óra... :)
A húsgombóc a férjemnek lenne, csak olvastam, s ara gondoltam, hogy rákérdezek aki írta.
De a babámnak csak a befőzés érdekel :)
De nem rossz ötlet, majd ha darabosat eszik:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!