Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Külön szobába rakjam, vagy sem?

Külön szobába rakjam, vagy sem?

Figyelt kérdés

Már elmúlt 7 hónapos a kislányom, és ugyan végigalussza az éjszakát, de néha forgolódik cumiért. Ha odaadom neki, akkor megnyugszik, és alszik tovább. Ha nem adnám, akkor teljesen felébredne. Mivel egy szobában van velünk, gyorsan felkelek, és nem ébred fel.

De hozzá kell tennem, hogy olyan szempontból rossz alvó, hogy ha mozgolódok, akkor elkezd mozogni, forgolódni, mert néha az ágy recseg. Ezért gondolkoztam, hogy külön kéne rakni, mert akkor nekem sem kéne olyan óvatosan fordulnom, hogy fel ne keljen.

De ha külön szobába lesz, akkor ugye már csak azt hallom ha felkel teljesen, mert nem kap cumit. És félek, hogy nem tudom visszaaltatni.

Szerintetek mi lenne a jó megoldás?

2011. ápr. 16. 10:47
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia,

Én azt csinálnám (ha külön ágyban alszik) hogy én mennék egy-két éjszakára másik szobába, kipróbálni akkor hogy alszik. Így nem kell egyből átvinned az ágyát, és ha nem működik visszacipelni. Viszont ha 2-3 nap jól működik úgy hogy Te másik szobában vagy (jó lehet, hogy kicsit kényelmetlen, ha nincs felnőtt ágy, akkor matracon) akkor költöztetném át mindenestül.

Vagy vidd át, és ha nem válik be egyből, aludhatsz Te a szobájában, így először megszokja az új szobát, de érzi, hogy ott vagy.

2011. ápr. 16. 10:51
 2/3 anonim ***** válasza:

Mi is ugyanebben a cipőben jártunk, csak azenyém 5 hónapos és nálunk a tv is benn volt, 4 hónapos koráig semmi nem zavarta, ágyu is szólhatott volna úgy aludt,mint a bunda. De aztán már mindne kisebb neszre felébredt éjszaka. Én is ettől féltem, hogy mi lesz ha nem tudom odaadni neki a cumit,és teljesen felébred,hogy tudom majd visszaaltatni.

Átköltöztettük msáik szobába, és azóta ha kiesik a cumi a szájából semmi baj nincs,m nem kéri alszik tovább, mostmár szerencsére csak szopizni kel fel általában egyszer de van,hogy kétszer. Örülök neki,hogy kapott saját szobát, de nekem nagyon nagyon rossz volt,hogy nem hallom ahogy forgolódik, szuszog. Hiányzik onnan nagyon, de így mindketten jobban alszunk:)

Próbáljátok ki!!!

2011. ápr. 16. 13:19
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindkettőtöknek a választ! Ki fogom próbálni 1-2 éjszakára, hogy mi történik ha nem vagyok ott.

Tulajdonképpen nem ő költözne, rosszul fogalmaztam, hanem mi költöznénk át a nagyobb szobába, ő meg maradna a kicsiben.

Remélem nálunk is beválik. Mert ahogy mondod, így mindenki nyugodtabban aludna.

2011. ápr. 16. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!