Keresztelőn milyen ruhában voltatok és babátokat mibe öltöztettétek fel?
Nekem két fiam van- az egyik fél éves, a másik pár nap híjján egy éves volt mikor kereszteltük őket. Fehér ingben, fehér vászonnadrágban fehér zokniban voltak. Meleg volt mindkét alkalommal, az 1éves sem járt még akkor, de édesen mászkált a templom szőnyegén. :) A nagyobb tesója szintén fehér ingben fehér vászonnadrágban- zokniban és fehér cipőben volt- és az egy évvel nagyobb unokatesó fiu is talpig fehér ruhában. Szerintem igen édesek és szépek voltak így együtt. Együtt mászkáltak a szőnyegen. Férjem öltönynadrágban fehér ingben volt, én egy elegáns hosszu ruhában - bordó színű volt. Keresztszülők is szépen kiöltöztek egyébként, sőt a mamáék sógorék is, akik még velünk voltak.
Egy másik kislányt is kerszteltek akkor, ő rózsaszínes ruhában volt- akkora rózsaszín kalappal, hogy minden képen csak a kalapka látszódott belőle. Anyukája pólóban fekete naciban volt- apukája farmerben ingben nyakkendőben. A rokonságuk közül a kisgyerekek inkább játszós ruhában voltak.
Nálunk a családban keresztelőkor a gyerekek az éppen keresztvíz alá tartottak és a nagyobbak is mindig talpig fehérben vannak- nálunk ez a hagyomány. Olyan szépek is egyébként- igazi kisangyalkák!!
25én lesz a keresztelő, kisfiam 5én lesz 8 hónapos.
Anyukám horgolt neki fehér kisnadrágot, fehér perelint, fehér kiscipőt és fehér sapkát. Egy fehér hosszúujjú body lesz majd a nadrág alatt.
Rajtam egy sötét kék ruha lesz, ugyanolyan mintájú fehér perelinnel, mint a kisfiamé.
A férjemen az esküvői öltönye és sötét kék ing lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!