Keresztelőn milyen ruhában voltatok és babátokat mibe öltöztettétek fel?
8,5 hónapos volt a kislányom, amikor kereszteltük. vettünk neki egy 2 részes polár keresztelőruhát(októberben volt a keresztelő), nagyon szép volt és egy tört fehér kötött poncsó volt rajta.
Rajtam fekete nadrág ,fehér alkalmi felső és egy nagyon szép zakó volt, apán öltöny.
Szia,
nekünk három hete volt a keresztelőnk, lányom akkor volt hét és fél hónapos.
Kislányunkon fehér ruha, fehér csipkés kiszokni és fehér kis fejpánt volt, apán öltöny, rajtam egy fekete-fehér ruha.
Miért kérdezed?
Augusztusban kereszteltük a kislányomat, 6 hónapos volt, vajszínű szatén miniruha kis száras bugyogóval, melyet fodor, rózsaszín szatén virágok, és tüll díszített, fején organza hajpánt hatalmas virággal az oldalánál, lábán rózsaszín szatén cipellő, vajszínű virágdísszel az orrán, nagyon csini volt:)
Rajtam fekete szűk ruha, fehér szatén boleró+ kiegészítők (rózsabross, karkötő, fülbevaló), fekete szatén tűsarkú cipő.
Férjemen sötétszürke öltöny, fehér ing, fekete cipő és májváslilás szatén nyakkendő
Szia, a lányomat tavaly augusztusban kereszteltük, 7 hónaposan. Írországban mert a férjem oda való. Fehér selyem ruhája volt, fodros kis kalappal, cipővel (anyósom nem hagyott választási lehetőséget. De szép volt a kis drágám.)Hozzá egy fehér horgolt kendő, mert Írországban hideg van ám.
Én egy fekete szűk ruhában voltam egy bézs muszlin stólával.
úgy vettem észre, hogy attól függ, a család mennyire tiszteli meg a keresztelőt. A mi családunk nagyon hagyománytisztelő. Májusi keresztelőn 4 hónapos fiamon fehér plüss szett volt (pulcsi, nadrág, hímzett mellényke, plüss cipő és sapka), apán újonnan vett öltöny, rajtam bordó földig érő egyberuha és zakó, a keresztszülők szintén szépen fel voltak öltözve. Apának azóta varrattunk Bocskai viseletet, a lánya keresztelőjén már abban lesz. De ugyanebben a templomban láttam már keresztelőre úgy felöltözött apát, mint aki ingben és nadrágban munkába indul, anyát pedig olyat, mint egy manikűrös, cicanadrágban, harsány virágos felsőben. Ki hogy adja meg a módját az ünnepnek.
1 gyerekes, 26 hetes km.
Egyik gyerekemnek november végén, másiknak december elején volt, a templom meg jéghideg. 2 és 4 hónaposan. Persze fehér ruhában voltak, de egy vajszínű bundazsákunk van, és abba tettem bele őket, szóval mindegy is volt, mi van alatta, de azért fehér volt, talán azért is, mert az utána levő közös össznépi sütizésen már fűtött helységben voltunk és levetkőztettük picit.
Rajtam is télikabát volt, valamint szoknya + csizma, fölül valami szép pulóver, ami rugalmas anyagú, mert hogy rögtön utána szoptattam is... Nálunk mindig szentmisével van együtt, így legalább egy órás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!