Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Éjszakai ébredések, tényleg éhes?

Éjszakai ébredések, tényleg éhes?

Figyelt kérdés
Lányom 6,5 hónapos, 3,5 hónapos kora óta átaludta az éjszakát, 8-12 órát. Kb. egy hónapja 6 óránál többet nem alszik, éjszaka legalább egyszer de van hogy többször is felébred és szopizni szeretne. Kezdetben a nyári melegnek tudtam be a rossz alvást és szomjúságot. Azonban mostanra szokássá vált az éjszakai kelés. Elkezdtük a hozzá táplálást is, délben kap zöldségeset, uzsonnára gyümölcsöt, napközben még 4szer szopizik, plusz este amikor megébred. Le lehet szoktatni az éjszakai evésről, vagy szüksége van rá és tényleg éhes, vagy csak megszokásból eszik? Amúgy jó evő baba és szépen fejlődik, és előtte jó alvó is volt.Ja és nincs cumija.
2011. szept. 15. 10:59
 1/3 anonim ***** válasza:

Az én lányom is 6,5 hónapos, és ő nem megszokásból eszik.

Ma hajnalban is kínáltam innivalóval, de az nem kellett. Megette a tápszert, és szundított is tovább.

Pedig próbáltuk leszoktatni. Megitta a teát, aztán 1-2 óra múlva ébredt megint, és akkor már csak a tápszert fogadta el. És mivel nem akartunk feleslegesen ébredni, így megetetjük, és akkor békesség van reggelig.

2011. szept. 15. 12:13
 2/3 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 6 hónapos, kb. 3 hónapos korától idáig szépen átaludta az éjszakát (kb. este 9-től reggel 5-6-ig). Kb. 1 hete viszont rendszeresen 2 és 3 óra körül felébred, nyöszörög és csak egy 10 perces szopi után alszik vissza reggel 7-ig. Azt olvastam a neten, hogy ilyen idős korban ha újra felébred éjszaka azt nem feltétlenül az éhség miatt teszi: jöhet a foga, anyahiánya van és szeretgetésre vágyik, mozgásfejlődés ill. az idegrendszere fejlődése miatt is lehet. Én már beletörődtem, hogy újra szopizik éjszaka, különösebb kényelmetlenséget nem jelent. :-)
2011. szept. 15. 12:13
 3/3 A kérdező kommentje:
Én is így vagyok vele, hogy inkább oda adom neki a cicit, gyors kajálás, és alszik tovább. Csak nem értem, hogy most miért igényli, tényleg éhes lenne, hiszen annyit eszik egésznap :D. Nem tudom hogy megpróbáljam e leszoktatni róla, vagy ne tegyem ki felesleges traumának és majd elhagyja ha nem lesz rá szüksége.
2011. szept. 15. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!