Lehet valamit tenni? Másnál is van? Tapasztalatokat kérnék éjszakai ébredések
Babám elég korán átaludta már az éjszakákat. Nagyon örültünk stb. 15 hónaposan külön szobába került, nem akartuk, de jobb így nem zavarjuk. Nem volt gond az átszokással.
1 hete azonban óránként ébred. Valamelyikünk átmegy hozzá (éjfélig apuka utána én) elalszik hamar, de aztán megint kezdődik. :(
Sírni hagyni nem tudom, ráadásul nem rácsosban alszik, kimászik kinyitja az ajtót és a folyosón üvölt (ami jó visszhangos a lépcsőházba is kihallatszik) így ez nem jön be.
Napirendje már régóta ugyanaz, be is tartjuk. Eleget van levegőn, jókedvű, virgonc babácska. Fogzástól nem lehet, ha gyötri Viburcolt szokott kapni, bevált. 19 hónapos
Front van? Vagy más lehet a baj?
– Másfél éves kor körül jelentkezik a babák fejlődésében az úgynevezett újraközeledési krízis: nem igazán szeretnek eltávolodni anyukájuktól, pár lépésre sem lehet otthagyni őket, nagyon ragaszkodóvá válnak. Ez normális és szükséges lépcsőfok az önállóság felé vezető úton, és ilyenkor újra többször előfordulhat, hogy a babák „létszámellenőrzést tartanak” éjszaka.
Lassan 4 hónapja van külön és eddig nem volt probléma, csak úgy 1 hete.
A szeparációs szorongáson elvileg túl vagyunk. Korán kezdődött 7 hónaposan, de 12-14 hónapos korában el is múlt. Azóta is bátran közeledik idegenek felé nyitott, mosolygós kedves baba.
Várom a további ötleteket, hogy kinél mi volt, mi lehet és hogy múlt el.
Szia! Ez szeparációs szorongásos időszak lehet nála
Nálunk dettó ez van most csak 18 hós.Kis kora óta külön alszik de most ha felkel éjjel csak köztünk hajlandó tovább aludni.Előtte átmentem megsimiztem ivás és aludt tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!