Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet valamit tenni? Másnál...

Lehet valamit tenni? Másnál is van? Tapasztalatokat kérnék éjszakai ébredések

Figyelt kérdés

Babám elég korán átaludta már az éjszakákat. Nagyon örültünk stb. 15 hónaposan külön szobába került, nem akartuk, de jobb így nem zavarjuk. Nem volt gond az átszokással.

1 hete azonban óránként ébred. Valamelyikünk átmegy hozzá (éjfélig apuka utána én) elalszik hamar, de aztán megint kezdődik. :(

Sírni hagyni nem tudom, ráadásul nem rácsosban alszik, kimászik kinyitja az ajtót és a folyosón üvölt (ami jó visszhangos a lépcsőházba is kihallatszik) így ez nem jön be.

Napirendje már régóta ugyanaz, be is tartjuk. Eleget van levegőn, jókedvű, virgonc babácska. Fogzástól nem lehet, ha gyötri Viburcolt szokott kapni, bevált. 19 hónapos

Front van? Vagy más lehet a baj?

2011. febr. 4. 15:06
 1/7 anonim ***** válasza:

– Másfél éves kor körül jelentkezik a babák fejlődésében az úgynevezett újraközeledési krízis: nem igazán szeretnek eltávolodni anyukájuktól, pár lépésre sem lehet otthagyni őket, nagyon ragaszkodóvá válnak. Ez normális és szükséges lépcsőfok az önállóság felé vezető úton, és ilyenkor újra többször előfordulhat, hogy a babák „létszámellenőrzést tartanak” éjszaka.

[link]

2011. febr. 4. 16:11
 2/7 anonim ***** válasza:
Menni idő telt el az átköltözés és az éjszakai ébredések között!Ha nem sok akkor nem lehet,hogy most jött rá,hogy nem vagytok ott mellette!Azért 15 hó alatt elég rendesen beleidegződhetett,hogy ott szuszogtok mellette és ez biztonságérzetet adott neki most meg lehet fél!persze ezzel nem azt akarom mondani,hogy költözzön vissza csak szerintem ez átmeneti lesz és megszokja majd addig meg kitartás nektek!
2011. febr. 4. 16:23
 3/7 anonim ***** válasza:
Menni=mennyi
2011. febr. 4. 16:24
 4/7 A kérdező kommentje:

Lassan 4 hónapja van külön és eddig nem volt probléma, csak úgy 1 hete.

A szeparációs szorongáson elvileg túl vagyunk. Korán kezdődött 7 hónaposan, de 12-14 hónapos korában el is múlt. Azóta is bátran közeledik idegenek felé nyitott, mosolygós kedves baba.

Várom a további ötleteket, hogy kinél mi volt, mi lehet és hogy múlt el.

2011. febr. 4. 17:28
 5/7 anonim ***** válasza:
Fiam 16 hónapos, és bizony éjjel - hajnalban jön át közénk aludni. De legalább nem sír. Ő is egy időben átaludta az éjszakát, most egyik nap okés, aztán 3 másik meg nem. Nem tudom mitől van, 16 foga van, most épp nem növeszt (talán) egyet sem.
2011. febr. 7. 11:25
 6/7 anonim ***** válasza:
Igaz én kisfiam csak 7,5 hós de nálunk is ez van kb. 3 hete, pedig már átaludta az éjjelt 3 hósan. Mondjuk ő köztünk alszik, de nem tudom miért van ez a változás, ha rájössz súgd meg nekem is. :)
2011. febr. 7. 12:00
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia! Ez szeparációs szorongásos időszak lehet nála

Nálunk dettó ez van most csak 18 hós.Kis kora óta külön alszik de most ha felkel éjjel csak köztünk hajlandó tovább aludni.Előtte átmentem megsimiztem ivás és aludt tovább.

2011. febr. 7. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!