Van itt olyan anyuka, akinek 7 hónapos babája "még csak" forog?
Ne foglalkozz vele! A lányom 6 és fél hónapos, kicsit gyengék a hátizmai. Heti 1x járok vele gyógytornára. És mondta a gyógytornász, hogy ennyi idősen ennyi a követelmény: a forgás mindkét irányba.
Tegnap felhúzta a térdeit, és megnézte, hogy áll a mászással. Mondta, hogy nagyon ügyes, erős a lába, de ne várjam, hogy 7 hónaposan mászni fog. De azt is hozzátette, hogy ráér még 8 hónaposan is, elkésve nincs.
Amúgy ugyanazt csinálja, mint a te babád. Forog mindkét irányba, és háton bejárja a nappalit. :)
Örülök neki, hogy ezeket is csinálja. 2550 grammal született és olyan volt, mint egy rongybaba, megfogni alig lehetett.
Ja, felhúzza a térdeit maga alá /pucsít:-)/, lehet, hogy mászni előbb fog.
elég gyagya védőnőtök lehet, már bocs. lányom is súlyosan hypotón volt, és koraszülött két hónappal. leírom hogyan ment nála:
elsőp átfordulás 6 hónap, majd az igazi forgások 8 hónap
felülés 9 hónap
mászás 10 hónap
állás 11 hónap
kézenfogva elindulás 12,5 hónap
sosem sürgettük, hagytuk hagy tegye a kis dolgát. 4 hónapos korától járunk dévényre és 8 hónapos korától még vizi gyógytornára is.
ő annyira hypotón volt hogy fogni is csak 5 hónaposan tudott. addig szinte ki sem lehetett nyújtani a karját.
szóval ügyes a kisfiad, ne erőltesd, a védőnőnek ezt igazán tudni kellene.ott a gyógytornász, nem viccből foglalkozik vele.
Ez a kérdés engem is nagyon érdekel!
Leírom mi a gondom: Ikreim vannak, most lesznek 7 hónaposak. Az egyikük simán forog,kúszik, sőt támaszkodva ül, kezdi a mászást is és simán kinyomja a kezeit lábait,szóval gyanítom nemsokára kapaszkodva fel is áll. Nem akarom hozzá hasonlítani a másik babámat,hisz tudom, hogy amit ez a kis mozgékony babócám művel, már "sok" is az ő korában, vagyis nem követelmény. De a másik babám még csak hasra forog,azt már vagy másfél hónapja, ill. a saját tengelye körül is tud. De sokszor csak ordít,mert nem bír visszafordulni. Eddig kb. 3x történt, hogy véletlenül visszaforgott. Lehet,hogy nem kéne,de kezdek aggódni.
Egyáltalán mi az,hogy hipotón? Ti vettétek észre?
Légyszi segítsetek!
Kérdésedre válaszolva, nem én vettem észre, hanem a kórházban mielőtt hazajöttünk akkor mondták. Utána a gyerekorvos is szólt, beutalt neurológiára és végül a gyógytornásznál kötöttünk ki.
Kisfiamnak lazák az izmai, úgy is mondhatnám, hogy gyengék, valószínűleg ezért vagyunk a mozgásfejlődésben elmaradva az "egészségesen" született babáktól. :-((((
a 11.46-ost kicsit megcáfolnám. gondolom valahonnan idézett. a lányom súlyosan hypotón volt nyak, váll, gerincnél és ő nem laza hanem kötött izomzatú baba volt, azaz le voltak tapadva az izmai.
nem tudom ki írta e sorokat, mindenesetre az sem igaz hogy ez bármiféle agykárosodás következménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!