Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tehetek még érte?

Mit tehetek még érte?

Figyelt kérdés
Anyatej mellé még a kórházból hazajövet írtak fel tápszert pótlásnak a ma 2 hetes bébimnek ami megfogta a székletét és a hasa is fájt.Kapott köménymagos kamilla teát és lázmérőzte m mire ő produkált is!Utánna másfél napig semmi.Most tápszert váltottunk ami ugyan a hasfájást elmulasztotta,van sok puki is tőle,de kaki még mindíg csak segítséggel..Be fog indulni?Nem sír evés után jót alszik csak alvás közben néha hangosan felnyög.
2011. szept. 9. 13:03
 1/5 anonim ***** válasza:

Nyugi, ez még változhat! Az első lányomnál nekünk is problémánk volt a kakilással, volt, hogy 3-4 napig ne volt "produkció". Aztán váltottunk a bifiduszos Beba tápszerre, és az segített neki. Aztán idővel, ahogy nőtt, fejlődött, állandóan változott az emésztése is, volt időszak, amikor naponta 3-4-szer is volt cucc, akkor meg már az volt a fura :)

A kisebbik lányomnál már eleve a Beba-t használtuk, neki nem volt olyan szorulásos periódusa, de neki is kellett pár hét-hónap,mire rendeződött az emésztése, és viszonylag rendszeres lett.

2011. szept. 9. 13:08
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Én már egy nap után elkezdtem aggódni!Csak azzal nyugtatom magam hogy ha fájna valamije akkor "jelezné"!
2011. szept. 9. 13:15
 3/5 anonim ***** válasza:

Bocsi, hogy kérdezek, de miért kell pótolni, és mennyit?

Nem indult meg a tejed, vagy kevésnek érzed vagy "rossz" a tejed(rokonnak még jó 10éve az első gyermekével bemesélték, hogy rossz a teje, és csak xpercig lehet 3-4óránként cicin a baba, el is ment a teje)? Bocsánat, csak tényleg kíváncsi vagyok, hogy mi az oka, kinek miért kell esetleg pótolni, pontosabban most neked.

Amúgy, egy kis idő kell a bébiknek, mire rendeződik a kaki. Anyatejes csemetéim rengeteget kakiltak az elején, mert átszalad az anyatej, aztán szépen beállt, volt amikor 2nap semmi se volt, és csak egy nyakig pelus.

A mi gyerekdokink azt tanácsolta, hogy 3nap után először masszírozzuk a pocakját, mint az óra-járás, meg a lábikót tornáztassuk meg, meg kicsit legyen hason, ha az se segít, tea, ha hasfájós is, akkor minden nap. Igaz anyatejesnek mondta, hogy azért nincs vagy csak ippen van kaki, mert feldolgozza majdnem 100%ban a tápanyagot, kevés salak keletkezik, hogy ez tápira mennyire igaz nem tudom.

2011. szept. 9. 13:18
 4/5 anonim ***** válasza:

3 hetes kora óta kellett pótolnom tápszerrel az anyatejet.

Nestlé Beba volt az első, attól fájt a hasa. Majd a Hipp tápszert kapta, az meg 2 hónap után átszaladt a gyerek gyomrán és hasmenése volt tőle. Majd a Milupa Milumil-t írta fel a doktornénink és az bevállt.

A kaki nálunk sem ment, és még hasfájós is volt mellé. Az összes kapható hasfájás elleni és kakilás segítő kütyüt megvettem amit kapni lehet. Majd végül az ánizsmagtea segített. Hasfájás no, kaki hurrá!! Minden nap délelőtt itattam vele langyosan cumisüvegből és megoldódott a kakigond.

Gyógyszertárban lehet kapni ánizsmagot. 1 mokkáskanálnyit forrázz le 2,5 dl vízzel, hagyd állni 3 percig és mikor langyosra hűlt itass vele annyit amennyit elfogad..

remélem sikerül :)

2011. szept. 9. 14:14
 5/5 A kérdező kommentje:
13 18-as!Kevés a tejem és azért kell pótólni,hogy rossz e nem tudom megítélni igyekszem helyesen táplálkozni!14 14-es!Köszönöm!kipróbálom,bár ma délután hosszas nyűglődés után jól telerakta a pelust))
2011. szept. 9. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!