Szerintetek kezdjek el almát adni a kislányomnak?
Szia!
Szerintem nyugodtan elkezdheted!Semmi baja nem lesz tőle!Az én kis lányom már barackot,almát körtét kapott,kis mennyiségben,(1-2 kiskanál)most 5 hónapos,és semmi baja nincs.továbbra is szopizik,nem lett "zavaros".Bár én nem tartom magam minta anyukának,csak figyelem a lányom jelzéseit.Pl.Amikor mi ebédelünk,ő is kap egy kis répát,krumplit a kanalába.De ha olyat eszünk amit még nem kaphat,akkor csak simán megkapja a kanalát,ismerkedik vele.Mint írtam,most 5 hónapos,délelőtt kap már tejpépet,gyümölcsöt,zöldséget,babakekszet.Nem kell kiváltani étkezést,de szerintem jobb ha ismerkedik az ízekkel.Én nem akarom szoptatni 3 éves koráig a lányomat.Bizarr látvány szerintem.Bocs hogy hosszú lett,de falnak megyek a "szoptassuk a gyermekünket évekig " felfogástól.Minket már 2 hónaposan hozzá tápláltak,mégis itt vagyok egészségesen,allergia nélkül.És nem vagyok egyedül vele.Szóval nyugodtan adjál neki,figyeld a pici babád jelzéseit,és minden rendben lesz!
Egy nem minta anyuka
(jöhet a lepontozás!Nem zavar:))
szerintem se gáz, ha kap, csak én arra gondolok:
lehet, hogy nem véletlenül kezdett el rendesen enni 7 hónaposan az első baba. lehet, hogy akkor érett meg rá.
ha ez most is így van, akkor te megszakadhatsz, lehet, hogy ő is 7 hónapos lesz, mire sikerül.
szerintem itt most nem arról volt szó, hogy meddig jó szoptatni. (ez amúgyis baba-mama közös döntése, nem működik mindenki egyformán).
arról szólt a kérdés, hogy jót tesz-e vele, ha korán kezdi a hozzátáplálást. Mivel nem a súlygyarapodással, tej mennyiségével van baj, így szerintem nincs értelme. a kanállal játszhat addig is, ha ennyi a cél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!