Mindent beszereztem vagy kihagytam valamit?
36 hetes terhes vagyok és kéne egy kis segítség babakelengye ügyben :)
Ami megvan: cumis üveg,cumi,textil pelus,orrszívó,hőmérő,fürdető kád,mellszívó. Ezek a fontosabbak amikor hazajövünk a kórházból a textilpelus nem pelenkázáshoz,a kencéket nem említettem mert azt doki ír ki és persze ezen kívül megvannak a ruhácskák a takarók az ágy a babakocsi. Amit még szeretnék az a légzésfigyelő ha valaki tud ajánlani megbízható és olcsó minőséget azt is megköszönném :)
szia, majdnem minden várandós oldalon felsorolnak egy ilyen listát, szerintem azok jó támpontok. Amit egy fórumon olvastam, és nekem nagyon tetszett, a füldugó, hogy a kórházben éjszaka is tudj aludni, ha a szomszéd babája sír, a tied pedig nincs veled. Szerintem nagyon jó gondolat, én biztos fogok vinni kb 6 hónap múlva.
könnyű szülést neked!
amit letöltöttem az 3 oldalas lista volt :D
hát így nehéz megmondani, hogy kihagytál-e valamit mivel nem írod, hogy mit vettél meg :D
babakocsi, hordozó, kiságy, gézlapok, vízhőmérő, kifogó, bimbó krém
Én vettem sterilizálót is (Aventes csomagban volt) és nagy hasznát vettem. Mellszívót nem is tudtam használni, csak kézzel tudtam fejni.
A kádba fürdéshez mi vettünk biztonsági fürdetőt, mert eleinte olyan kis picik és csusznak málnak a vízben.... :)
a kamilla az jó ötlet, nekünk is kellett kamillázni a szemét, mert kicsit be volt csipásodva.
Esetleg szélcső (ha hasfájós lesz, ezzel könnyíthetsz rajta)
Baba hordózó kendő (nagyon praktikus, én imádtam és a babám is)
Szoptatós párna
Vmi melegítő berendezés ha szükséges (fürdéskor ha hüvösebb van jó ha be tudsz gyorsan melegíteni egy szobát)
Gézlap, kamilla- a begyulladt szemecske áttörléséhez.
Vattalap- ha lázat mérnél, akkor pici alkoholt öntesz rá, és ezzel fertőtlenítheted a lázmérőt.
Biztonsági fülpucoló- köldök ápolásához.
Pelenka, popsitörlő.
Kis plédek- babakocsiba, otthoni takargatáshoz, ha meleg lenne és túl sok a takaró.
Tengervizes orrspray- ezt nem szokták felírni, de jó, ha van otthon.
Üvegmosó kefe- de ez persze csak akkor, ha használni fogod az üveget.
Műanyag kiskanál- a D-vitamint nekem csak ezzel sikerült beadni. :D
Egy kis szemeteskuka sem árt a pelenkázó közelében.
Törölköző, kifogó, lepedők.
gondolom pelust,törlőkendőt vettél.kis hajkefe,ami még jól jöhet,cumi a biztonság kedvéért.
légzésfigyelőnk nekünk is Álomvirág van,szerintem is jó.
ami még eszembe jut, és lehet hogy már van, csak kimaradt a leírásból:
popsitörlő
pelenkázólap
kiságy (ha nem mellettetek alszik majd)
ami nálunk nagyon bevált:
hálózsák
zenélő forgó (első időkben csak a zene nyugtatta meg)
de teljesen igazad van, a kész listák nagy része felesleges, csak az üzletek érdeke.
légzésfigyelőből ezt ismerjük, bevált:
illetve az Angelcare márkát mondták jónak boltban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!