Okozhat e a babánál a vákummal rásegitett születés oxigénhiányt? Szellemileg sérülhet e emiatt? Maradandó nyomai?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 21. 13:05
1/4 anonim válasza:
Én is vákummal szültem lassan 6hónapja.A fiamnak(kopp kopp) semmi baja,a fejéról a púp kb 6-8hét alatt teljesen eltűnt,légzéshiányt se állapítottak meg eddig.Nekem a szülésznő mondta vajúdás közben,hogy ne kapkodjam a levegőt,hanem próbáljak mélyeket lélegezni-mert oxigénhiányos lehet a babám tőle.
Szóval eddig semmi baja.
2/4 anonim válasza:
szia. 4 hete szültem a babámat vákummal. nagyon meg voltam ijedve, mert eleve az oxigénhiányos állapot miatt szedték elő a vákumot, császár meg már későn lett volna. ráadásul fordítva jött a baba, arccal felfelé. 4/7/9-es apgarral született. :( én is rá voltam parázva a szellemi sérülésre. most voltunk kontrollon. mindent rendben talált az orvos. a baba egyébként jó alvó, nyugodt, figyelmes, 7-8szor szopizik egy nap, 4 hét alatt 3200ról 4000 grammra hízott, emelgeti a buksiját, már 5 napos kora óta mosolyog, most már nevet is. makkegészséges. a nagy riadalom ellenére semmi gond nincs vele, kiegyensúlyozott baba, úgyhogy én is lenyugodtam.
3/4 anonim válasza:
8,5 hónapja szültem vákummal. A kölkömnek semmi baja, az apgar-ja 9/10 volt. A zárójelentésen egyébként rajta volt, hogy a vákumos szülés miatt fejlődésneurológiai vizsgálat javasolt a 4-6. hétben. El is mentünk, ott is mindent rendben találtak. A vizsgáló orvos azt mondta, ez csak a biztonság kedvéért van. Hát ennyi. Ne izgulj!
4/4 A kérdező kommentje:
Én is vákummal szültem és még mai napig nemtudom,hogy azért használta az orvosom ezt mert már tudta,hogy oxigénhiányt szenvedett a baba vagy mert már nem ugy adtam az erőt,ahogyan azt kellett volna.Már 72 óra vajudás után nem is csodálkozom.A baba is 4000 grammal született.Nagy volt.Akkor a véraláfutás a kisfejében az az oxigénhiány.
2009. ápr. 21. 13:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!