Hogyan állítsam le a férjem okoskodó 80 éves! Nagymamáját? Vagy tényleg én csinálom rosszul a dolgokat?
most az van műsoron, hogy miért kell egy 8 hónapos babának még mindig anyatejet adni? már mindent kellene ennie! ő bezzeg a gyerekének ekkor már szalonnát adott, nem anyatejet. egyszerűen nem érti meg, hogy min. 1 éves koráig KELL anyatejet kapnia.
babám napi 5x eszik:
reggel tej,
délelőtt gyüm.+ tej,
délben főzelék+tej,
du. tej,
este tej
jó így? vagy tényleg igaza van az öregasszonynak?
nem kell vele foglalkozni. igaz már sokmindent megehet, lehet neki szinte minden főzeléket, húslevest, csirkemájat, stb adni, de azért a tej kell neki. És ha van anyatejed, akkor miért ne? én örültem volna neki, ha tudtam volna eddig szoptatni, de sajnos csak 1 hónapig tudtam. Ha a gyerekem igényelné, még 2 évesen is cicizhetne.
te érzed, hogy a gyerekednek mi a jó, mindenki mást mond, ahogy minden baba egyforma.
abban az időben, amikor ő szalonnát etetett a gyerekével, biztos nem volt más.
Kezeld úgy a mamát, mintha ő is gyermek lenne! (magadban) Amúgy kérd ki a tanácsát olyasmiben, amit meg tudsz fogadni, nem baj ha tudod magadtól is.
Beszéltesd a régi időkről! Ebben a korban már változni nem fog, de ha adsz alkalmat, hogy elmondja a tapasztalatát, mindkettőtöknek kellemesebb lesz.
Amit másképp csinálsz, arra csak azt mond, hogy ezek a modern babák már csak ilyenek. Vagy hogy Hát- ma ez a módi. nnél tovább ne taglald, hanem gyorsan kérdezd meg, ő hogy rántja be a babot, vagy szerinte adj-e ma sapkát a gyerekre? Vag yhogy hova vigyed sétálni?
Nem KELL anyatejet kapnia, de lehet. De ne vitatkozz erről, úgysem győzöd meg, csak elrontod a viszonyotokat. Lelkesen kérdezd ki a régi időkről.Ehet szalonnát is, mindegy, csak az anyuka ahogy jónak látja, az jó.
Ugyan! Ne hallgass rá, inkább hagyd rá! A babónak 1 éves koráig nem is javasolják az állati eredetű fehérjét, az anyatej a legjobb:) !! Hallgass a saját érzéseidre!!!
Ja, a szalonnát meg főleg nem... :)
köszi a válaszokat!
annak a válaszolónak mondom, aki azt állítja, hogy nem kell anyatej egy ilyen korú babának, hogy egyszer egy tápszeres dobozon olvastam, hogy 1 éves korig min. napi 3x200 ml (6 dl) anyatejre, ha az nincs, tápszerre van szüksége egy babának.... erről ennyit...
tehát mégicsak KELL a tejalapú étkezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!